O carte pe zi: „Istoria lumii hartă cu hartă” Cuvânt-înainte de Peter Snow

O carte-album minunată, care urmăreşte mersul istoriei în peste 140 de hărţi special realizate pentru acest volum, în care sunt consemnate evenimente şi marcate itinerare pe mare şi pe uscat.

239 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Istoria lumii hartă cu hartă” Cuvânt-înainte de Peter Snow

O carte pe zi: „Istoria lumii hartă cu hartă” Cuvânt-înainte de Peter Snow

„Această carte spune povestea vieţii pe Pământ cu detalii mai precise şi cu imagini mai captivante decât ai văzut vreodată. Cred că în era noastră digitală hărţile sunt mai importante ca oricând. Oamenii pierd din vedere necesitatea hărţilor într-o lume în care cunoaşterea este redusă la distanţa dintre două coduri poştale. Pentru mine, o călătorie - mai exact gândul la o călătorie - reprezintă un voiaj pe o hartă. Dar această carte splendidă oferă dimensiunea unei călătorii magnifice în timp. Hărţile ei înfăţişează povestea lumii într-o formă încântător de accesibilă. Ele demonstrează, spectaculos, că nu există niciun înlocuitor viabil pentru pagina tipărită, pentru fascinanta desfăşurare de culori de pe hârtia pe care o poţi atinge şi răsfoi”.

O carte-album minunată, care urmăreşte mersul istoriei în peste 140 de hărţi special realizate pentru acest volum, în care sunt consemnate evenimente şi marcate itinerare pe mare şi pe uscat. Casete cu informaţii şi grafice te ghidează prin momentele-cheie ale istoriei din timpuri străvechi până în prezent.

Imagini sugestive şi diverse cronologii completează descrierile istorice fascinante şi instructive.

„Istoria fără hărţi ar fi neinteligibilă – mai spune Peter Snow. Istoria unei ţări este modelatâ de geografia acesteia - de munţii şi văile sale, clima, accesul la mare, materiile prime şi recoltele ei, la fel de mult pe cât e modelată de populaţia, industria, relaţiile sale cu vecinii şi de cucerirea sa de invadatori străini. Aceasta carte este mai mult decât un atlas istoric - ea descrie geografia istoriei (...) Am folosit hărţi pentru a spune poveşti toată viaţa, ca jurnalist de televiziune şi istoric Poveştile despre Uniunea Europeană şi prăbuşirea comumsmulm m-au însoţit constant când am rememorat evenimentelele din ultima jumătate de secol. Această parte a istoriei capătă sens dacă este descrisă, de asemenea, prin hărţi. (...) Niciun istoric nu poate prezenta convingător povestea ascensiunii şi decăderii marilor imperii, precum a fost imperiul împăratului francez Napoleon, fără hărţi”.

Istoria lumii hartă cu hartă. Cuvânt-înainte de Petre Snow. Ediţia a doua revizuită şi actualizată. Editura Litera. 368 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici