O carte pe zi. „Oraşul pierdut” de Clive Cussler şi Paul Kemprecos

„O poveste ultrarapidă, plină de provocări, despre o cursă pentru dominaţia globală” („Sunday Express”)

358 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi. „Oraşul pierdut” de Clive Cussler şi Paul Kemprecos

O carte pe zi. „Oraşul pierdut” de Clive Cussler şi Paul Kemprecos

Scriitorul american Clive Cussler, născut în 1931 în Illinois, a murit în februarie acest an. Era/este celebru pentru romanele sale de aventuri şi pentru faptul de a fi fost unul dintre faimoşii căutători americani de epave. Ca scriitor, a imaginat personaje care pasionează cititorii, cum este Dirk Pitt. A scris foarte multe, numeroase serii, singur sau în colaborare. Seria Dosarele NUMA cuprinde şaisprezece romane, opr scrise împreună cu Graham Brown, alte opt scrise cu Paul Kemprecos, între care cel de faţă, publicat în 2004.

Scriu editorii: „Descoperirea unui cadavru îngheţat timp de 90 de ani într-un gheţar din Alpii Francezi nu pare a fi de competenţa NUMA şi a lui Kurt Austin. Dar când cei aflaţi la faţa locului sunt blocaţi în tuneluri alpine inundate de apele gheţarului în curs de topire, Austin nu poate ignora strigătele lor după ajutor. Iar această tragedie pe cale de a se întâmpla se dovedeşte a nu fi un simplu accident. Căci cadavrul ascunde un secret. Un secret pentru care cineva este gata să ucidă. Curând Austin este implicat într-un mister care presupune invazia unor alge virulente pe cale de a distruge zona cunoscută drept <<oraşul pierdut>> din Atlanticul de Nord, în timp ce el şi echipa sa înfruntă o familie de o nemaipomenită lăcomie, care nu s-ar da în lături de la nimic pentru a obţine ceea ce doreşte.”

Kurt Austin este şeful operaţiunile speciale NUMA, iar misiunea sa în gheţarul alpin e una de rutină. Însoţit de o seducătoare arheolog, Skye Labelle, găsesc epava unui avion doborât la 1914 şi corpul pilotului prezervat în gheaţă, pe a cărui cască sunt gravate inscripţii misterioase. Un intrus răpeşte echipa şi inundă tunerile. Acţiunea e mai complicată şi palpitantă, cu alţi oameni de ştiinţă care descoperă un Oraş Pierdut submarin. În aceleaşi ape adânci cercetătorii descoepră o algă mutantă cu ajutorul căreia pot ajunge la tinereţea veşnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici