O carte pe zi: "Privind prin ferestre", de Tatiana Mărgescu

O noua carte de amintiri parfumate ale Tatianei Mărgescu, apărută la scurtă vreme după ce am prezentat precedenta carte a autoarei, "Zozo şi alte povestiri", apărută la aceeaşi editură Vremea şi în aceeaşi colecţia Planeta Bucureşti.

167 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Privind prin ferestre", de Tatiana Mărgescu

O carte pe zi: "Privind prin ferestre", de Tatiana Mărgescu

"De mic copil mi-a plăcut să privesc pe ferestrele luminate, prin care se zăresc rafturile unei biblioteci, un tablou sau chiar o vază cu flori, mai ales în anotimpurile când ziua devine tot mai scurtă – plăcere pe care o am şi în prezent. Pentru mine nu a fost şi nu este curiozitatea de a intra în intimitatea oamenilor, ci aceea pe care ţi-o dă admirarea unui tablou, care în mintea mea poate deveni fie colţul unei scene de teatru, fie o secvenţă de film, precum un fotoliu adânc şi comod lângă care îţi închipui că tronează o măsuţă pe care se află cărţi, ziare sau reviste interesante…".

Tatiana Mărgescu este avocat, fiica unuia dintre cei mai cunoscuţi medici bucureştieni din interbelic, Nicolae Mărgescu. Om cult şi excelent cunoscător al Bucureştilor de odinioară, a publicat la Editura Vremea alte cinci cărţi - "Bijuteriile Josephinei Denghel", "Dantele, dantele..." şi "Confesiuni, amintiri, nostalgii". Acestora ar trebui să le adăugăm "Povestea unei doamne din Bucureşti. Tatiana Mărgescu", un dialog captivant cu Victoria Dragu Dimitriu, ea însăşi autoare a zece cărţi despre istoriile mici şi mari ale Bucureştilor. Îndemnată de prieteni şi cititori, după successul primelor cărţi, doamna Tatiana Mărgescu a pus pe hârtie noi amintiri despre Bucureştii de altădată, despre personaje şi personalităţi, despre lucruri frumoase şi oameni frumoşi. O carte încântătoare, ca şi precedenta, pentru nostalgicii trecutului îndepărtat şi mai ales pentru doamnele în vârstă sau foarte în vârstă, obişnuite cu un gen de scriere care nu se mai practică astăzi.

"Privind prin ferestre" este titlul uneia dintre povestioarele acestei cărţi, devenit şi titlul cărţii în sine, şi vine de la plăcerea Tatianei Mărgescu de a "trage cu ochiul" prin ferestrele caselor din Bucureşti; o frântură de încăpere, un fir de perdea, un colţ de tablou sunt suficiente pentru a-i inspira scriitoarei curioase portretele măcar emoţionale ale celor care locuiesc la interior - un joc fascinant al imaginaţiei care transpune cititorul într-o lectură extrem de plăcută şi liniştitoare.

Cartea surprinde momente din tinereţea autoarei, întâmplări din vremea studenţiei şi a primelor contacte profesionale din domeniul Dreptului.

Tatiana Mărgescu - "Privind prin ferestre". Editura Vremea, colecţia Planeta Bucureşti. 113 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici