O carte pe zi: "Sfârşitul lumii la Breslau", de Marek Krajevski

Un roman întunecat, violent şi erotic, dar o poveste poliţistă convingătoare.

130 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Sfârşitul lumii la Breslau", de Marek Krajevski

O carte pe zi: "Sfârşitul lumii la Breslau", de Marek Krajevski

Marek Krajevski, născut pe 4 septembrie 1966, la Wroclaw, în Polonia, de profesie lingvist, este probabil cel mai cunoscut autor de romane poliţiste din ţara sa. A debutat în 1999 cu "Moarte la Breslau", primul dintr-o serie de cinci volume care-l au drept protagonist pe comisarul Eberhard Mock, tradus de asemenea la Crime Scene Press, roman care continuă cu cel de faţă. Cărţile sale s-au tradus în peste 20 de limbi, între care engleză, franceză, germană şi spaniolă.

În centrul acestora, spuneam, se află comisarul Eberhard Mock (care apare în alte zece cărţi), detectiv şi consilier al poliţiei din Breslau, numele german al oraşul polonez astăzi Wroslaw. Oraşul este descris cu o asemenea măiestrie, încât nu putea să nu fi fost remarcată de critici. De pildă, Peter Miller scria în The Times, că "o parte din magia întunecată a acestei cărţi e dată de reimaginarea actualului oraş polonez Wroclaw drept ceea ce a fost vreme de 700 de ani - oraşul german Breslau".

Scriu editorii: "Breslau, 1927. Două crime elaborate, înspăimântătoare. Cadavrul unui muzician necunoscut e descoperit în spatele peretelui fals din atelierul unui cizmar. Câteva zile mai târziu, în altă parte a oraşului e descoperit trupul mutilat al unui lăcătuş. Lângă fiecare victimă se află câte o filă dintr-un calendar de perete. E singurul lucru care leagă cazurile.

Consilierul criminalist Eberhard Mock trebuie să dezlege misterul celor două crime folosindu-se de mijloacele sale neortodoxe. Dar serile şi nopţile pe care le petrece în compania paharului îi ameninţă căsnicia, iar soţia lui porneşte într-o odisee sexuală prin înalta societate. Foarte curând, Mock şi echipa lui ajung să-l caute nu doar pe ucigaş, ci pornesc şi pe urmele soţiei criminalistului.
Iar în inima oraşului se răspândeşte putregaiul unei secte oculte care prevesteşte sfârşitul lumii..."

Un roman întunecat, violent şi erotic, dar o poveste poliţistă convingătoare.

Marek Krajevski - "Sfârşitul lumii la Breslau". Crime Scene Press. Traducere din limba polonă de Cristina Godun. 294 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici