O carte pe zi: "Umblând printre morminte", de Lawrence Block, unul dintre cei mai mari scriitori americani de romane poliţiste

Unul dintre cei buni scriitori de romane poliţiste, cu unul dintre cele mai bune romane ale sale. Dacă aţi văzut cumva filmul turnat după această carte, nu abandonaţi, lectura va fi cu mult mai incitantă!

361 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Umblând printre morminte", de Lawrence Block,  unul dintre cei mai mari scriitori americani de romane poliţiste

O carte pe zi: "Umblând printre morminte", de Lawrence Block

Cu greu s-ar fi putut depăşi impactul precedentului roman al lui Lawrence Block, "Dans la abator", dar iată că a fost depăşit - afirma un comentator la apariţia cărţii de faţă. "O acţiune tensionată, o scriitură expresivă şi personaje neobişnuite şi cât se poate de reale, cu defecte şi disperări. Nu-i o carte pentru cei slabi de înger!". Cum să nu te laşi ademenit/incitat de un asemenea comentariu.

Editorii prezintă succint acţiunea noului roman: New York. Soţia unui traficant de droguri este răpită de doi necunoscuţi. Matt Scudder, fost poliţist, actual detectiv privat care a renunţat la alcool, se implică în caz. Primind ajutor din surse neaşteptate, începe să strângă laţul în jurul răufăcătorilor. Numai umblând printre morminte poate să găsească soluţia cazului şi să salveze viaţa unei femei nevinovate.

Fireşte, desfăşurarea e cu mult mai complicată, cu personaje memorabile şi convingătoare, o poveste despre vicii şi lupta cu ele, cu mistere şi dezlegări neprevăzute, toate mânuite admirabil de un maestru al thrillerului.

Un roman excelent scris, excelent tradus.

Pentru puţinii, probabil, care încă nu ştiu, Lawrence Block este unul dintre cei mai mari scriitori americani de romane poliţiste. Născut în 1938, este cunoscut îndeosebi pentru seriile de personaj "Matt Scudder" (un detectiv privat care se luptă cu alcoolismul) şi "Bernie Rhodenbarr" (un hoţ gentleman). A fost nominalizat de numeroase ori la premiile Anthony, Edgar şi Shamus, care i-au şi fost decernate la zece ediţii. Este Mare Maestru al Mystery Writers of America, Grand Maitre du Roman Noir în Franţa şi a primit Diamond Dagger pentru întreaga operă din partea Crime Writers Association din Marea Britanie.

Romanul de faţă a inspirat, în 2014, un film cu acelaşi titlu, cu Liam Neeson în rolul principal.

Lawrence Block - "Umblând printre morminte". Crime Scene Press. Seria "Matt Scudder". Traducere din limba engleză şi note de Mircea Pricăjan. 350 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici