O carte pe zi: „Violeta” de Isabel Allende

„Isabel Allende ştie că toate poveştile sunt de fapt poveşti de dragoste, iar cele mai frumoase sunt cele spuse de timp.“ — Colum McCann

231 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Violeta” de Isabel Allende

O carte pe zi: „Violeta” de Isabel Allende

Al 21-lea volum de traduceri în româneşte din seria de autor Isabel Allende, un roman care a apărut simultan, în acest an, în ediţiile în limbile română, spaniolă şi engleză. O performanţă.

„Din 1920, când gripa spaniolă ajunge pe continentul sud-american, până în 2020, când pandemia de Coronavirus răvăşeşte întreaga lume – scriu editorii -, Violeta del Valle, protagonista noului roman semnat de Isabel Allende, este martora unui secol de răsturnări politice, provocări economice, ideologii nefaste, luptă pentru drepturi şi supravieţuire. S-a aruncat în vâltoarea destinului cu entuziasm şi curaj, iar la capătul drumului, într-o lungă scrisoare adresată celui mai drag om din viaţa sa, rememorează tot ce a trăit. Confesiune şi bilanţ deopotrivă, se întoarce în ea la pasiunile care i-au schimbat traiectoria, la marile iubiri care i-au marcat existenţa, la perioadele de sărăcie şi de prosperitate, la pierderile devastatoare şi bucuriile copleşitoare.”

Un roman cu mulţime de personaje, pozitive şi negative, cu caratere bine conturate, cu răsturnări de situaţii, din care mai mult decât orice reiese cum s-a tranformat lumea în ultimul secol, din toate punctele de vedere, cum s-a globalizat totul, cum e aproape o nimica toată să călătoreşti din orice punct al globului în cel total opus, să te adaptezei şi să trăieşti, unde nu îţi imaginai, aşa cum te adaptezi la schimbările de regimuri şi accepţi noile tehnologii care îţi uşurează viaţa.

Şi peste toate, răzbate solidaritatea pe care oamenii o descoperă sau redescoperă treptat.

„Femeile de la ţară mi-au arătat cât de molipsitor poate fi curajul şi că forţa stă în număr; ce nu poţi face de una singură se rezolvă împreună, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Şi în toate – poveşti de iubire”

„Isabel Allende ne dăruieşte din nou o carte care inspiră şi emoţionează profund, o istorie văzută prin ochii unei femei însufleţite de pasiune, hotărâre şi un simţ al umorului ce o susţin de-a lungul unei vieţi tumultuoase.“ — Clarín

Isabel Allende – Violeta. Traducere din spaniolă de Cornelia Rădulescu. Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei. 371 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici