O emisiune-concurs din Turcia, suspendată din cauza întrebărilor despre protestele din Istanbul

Postul de televiziune Bloomberg HT a suspendat, marţi, difuzarea unui joc televizat, după ce prezentatorul său le-a pus concurenţilor întrebări despre protestele antiguvernamentale care au zguduit Turcia în ultimele şase zile, a anunţat, miercuri, cotidianul Hürriyet.

272 afișări
Imaginea articolului O emisiune-concurs din Turcia, suspendată din cauza întrebărilor despre protestele din Istanbul

O emisiune-concurs din Turcia, suspendată din cauza întrebărilor despre protestele din Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mască cu gaze", "poliţie", "violenţă", "arestare", "popor", "cenzură" şi "pacifism" - acestea erau cuvintele care trebuiau ghicite luni, după punerea întrebărilor, de concurenţii de la emisiunea "Kelime Oyunu", un program în direct difuzat zilnic de Bloomberg HT.

A doua zi după această ediţie cu o tematică inedită, difuzarea emisiunii a fost suspendată, fără nicio explicaţie din partea conducerii postului TV, afirmă cotidianul Hürriyet în ediţia sa online.

"Situaţia este puţin confuză în acest moment (...) Pur şi simplu, mi s-a cerut ieri să nu fac emisiunea, iar spaţiul meu orar a fost dat" unui alt program, a declarat Ihsan Varol, prezentatorul emisiunii "Kelime Oyunu", citat de Hürriyet.

Presa turcă a fost aspru criticată de manifestanţi, care consideră că maniera în care aceasta a prezentat protestele contra premierului Recep Tayyip Erdogan şi reprimarea lor de către poliţie au fost părtinitoare şi favorabile autorităţilor.

Aproximativ 3.000 de persoane au defilat luni la Istanbul strigând "nu vrem o presă supusă", în faţa sediului grupului media Dogus Holding, care deţine postul de televiziune NTV, specializat în difuzarea de ştiri în format non-stop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici