O nouă televiziune - IDA TV -, cu profil arhitectură şi design, va fi lansată în Bucureşti

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, miercuri, să acorde o licenţă audiovizuală pentru IDA TV, o televiziune cu tematică arhitectură şi design, care va emite în Bucureşti şi localitatea Voluntari din judeţul Ilfov.

4825 afișări
Imaginea articolului O nouă televiziune - IDA TV -, cu profil arhitectură şi design, va fi lansată în Bucureşti

O nouă televiziune - IDA TV -, cu profil arhitectură şi design, va fi lansată în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de miercuri, solicitarea societăţii Profesional Marketing Group SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru televiziunea IDA TV.

Asociaţii societăţii Profesional Marketing Group SRL sunt Viorel Fetinca (97%) şi Ioana Fetinca (3%).

Noua televiziune va difuza programe producţie proprie (30%) şi programe audiovizuale ale altor producători (70%).

Grila televiziunii va cuprinde programe de informare (10%), programe educative şi culturale (5%), programe de divertisment (65%) şi publicitate (20%).

Viorel Fetinca, acţionarul principal al IDA TV, a spus, miercuri, în faţa membrilor CNA, că îşi doreşte ca această televiziune să fie "o platformă de comunicare" pentru cei interesaţi de arhitectură.

"Am simţit nevoia să ne exprimăm cu ajutorul imaginii pe un segment de piaţă restrâns deocamdată. Dorim ca pe această televiziune să transmitem o parte din noutăţile, tehnologiile, din tot ceea ce apare în zona arhitectură, design", a mai spus Viorel Fetinca.

El a mai spus că această televiziune va avea "o puternică componentă educaţională". "Credem că există o legătură directă între spaţiul care ne înconjoară şi noi. Observăm de multe ori că spaţiile care ne înconjoară sunt triste. De multe ori ne afectează viaţa (...) Dacă cei cu posibilităţi ar ştii mai multe despre cât de mult contează spaţiul în care trăim, interior şi exterior, s-ar concentra mai mult asupra valorizării lui, astfel încât să îşi valorizeze şi ei viaţa de zi cu zi", a mai spus Viorel Fetinca.

La rândul său, Adrian Horobeţ, regizor de film şi director artistic al noii televiziuni, a spus că: "Aşa cum există în modă Fashion TV, aşa vrem să existe în zona designului IDA TV". El a mai spus că este foarte important modul de expunere video al materialului care urmează să fie difuzat la IDA TV, precizând, totodată, că programele difuzate vor fi în format High Definition (HD).

Cei doi nu au precizat data exactă de lansare a noii televiziuni.

Potrivit dosarului depus la CNA de societatea Profesional Marketing Group SRL, investiţia în lansarea noii televiziuni IDA TV se ridică la 55.000 de euro (echipamente şi achiziţionarea de materiale şi conţinut).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici