O prezentatoare Russia Today a recunoscut că răspândeşte "minciuni" pentru Putin şi a demisionat

Altă prezentatoare de la Russia Today, Sara Firth, a demisionat vineri de la postul pro-Kremlin, subliniind într-un mesaj postat pe Twitter că nutreşte un "respect uriaş faţă de mulţi (membri) ai echipei", dar că este "pentru adevăr", relatează ediţia americană a site-ului The Huffington Post.

2568 afișări
Imaginea articolului O prezentatoare Russia Today a recunoscut că răspândeşte "minciuni" pentru Putin şi a demisionat

O prezentatoare Russia Today a recunoscut că răspândeşte "minciuni" pentru Putin şi a demisionat (Captură video)

"Am demisionat astăzi (vineri) de la RT. Am un respect uriaş pentru mulţi din echipă, dar sunt pentru adevăr. pic.twitter.com/mZ1g0R7N0D", scrie Firth, în acest mesaj.

Firth şi-a anunţat demisia la aproape două ore după ce a scris în alt mesaj, postat tot pe Twitter, că prezentatorii RT "lucrează pentru Putin" şi răspândesc "minciuni", într-o conversaţie cu Polly Boiko, corespondentul RT London. Ea a acuzat postul că le cere prezentatorilor săi să "ascundă adevărul" şi a adăugat că s-a săturat.

"@Polly_Boiko @ukTanos Minciuni. Lucrăm pentru Putin. Ni se cere zilnic dacă nu să-l ignorăm total, să ascundem adevărul", a scris ea în acest prim mesaj.

De asemenea, înainte să demisioneze, ea a criticat modul în care postul pro-Kremlin acoperă criza din Ucraina.

"Regula 1 în ghidul stilului RT: Este ÎNTOTDEAUNA vina Ucrainei* (*adaugă alt nume după caz)", a denunţat ea în acest mesaj.

Altă prezentatoare RT, Liz Wahl, a criticat şi ea în mod public postul, anterior. Dar Wahl a demisionat în direct, declarând că nu poate să suporte un post care "spală acţiunile lui Putin" şi care-i cere să "promoveze politica externă rusească".

De asemenea, prezentatoarea RT Abby Martin a denunţat, în martie, invazia Rusiei în Ucraina, subliniind cu îndrăzneală că "ceea ce a făcut Rusia este greşit". Postul nu a concediat-o pentru că vorbit deschis. "Ar fi dat foarte rău dacă aş fi fost concediată", a declarat ulterior Martin pentru agenţia AP.

Firth a descris vineri, ulterior, pentru revista britanică dedicată presei Press Gazette, momentele care au determinat-o să demisioneze. Ea a descris atmosfera din redacţie, joi, în momentul în care a apărut ştirea despre prăbuşirea avionului Malaysian Airlines în Ucraina şi suspiciunea că a fost doborât de către separatişti proruşi.

"Ieri (joi), când a apărut ştirea (despre prăbuşirea avionului Malaysian Airlines în Ucraina), parcă simţeai o lovitură în stomac, ca atunci când vei obţine faptele şi va fi un subiect uriaş", a spus ea. "Şi am intrat în camera ştirilor, iar ei difuzau mărturia unui martor ocular de Dumnezeu-ştie-unde care dădea vina pe Guvernul ucrainean, iar situaţia era atât de volatilă", a adăugat Firth.

Jurnalista afirmă că, în acel moment, şi-a promis că dacă i se va "cere să sară peste fapte şi să nu spună adevărul", atunci va pleca. "Şi, iată, am plecat", a conchis ea, adăugând că RT "nu este nici o organizaţie plăcută".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici