Opt membri ai CNA spun că se delimitează categoric de limbajul şi comportamentul preşedintelui CNA

Opt membri ai CNA - Viorel Vasile Buda, Radu Călin Cristea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea - spun, într-un comunicat de presă, că se delimitează categoric faţă de limbajul şi comportamentul preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

115 afișări
Imaginea articolului Opt membri ai CNA spun că se delimitează categoric de limbajul şi comportamentul preşedintelui CNA

Laura Georgescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Consiliul Naţional al Audiovizualului se delimitează categoric faţă de limbajul şi comportamentul preşedintelui CNA, dna Laura Georgescu, în situaţii prin care a adus o gravă atingere imaginii instituţiei noastre şi care au fost în atenţia publică în ultimele luni", se spune în comunicatul semnat de cei opt membri ai CNA.

Potrivit comunicatului, cei opt membri ai CNA "se distanţează atât de atitudinea publică, cât şi de limbajul nedemn" ale Laurei Georgescu, pe care le consideră inadecvate cu calitatea de membru al CNA, cu valorile şi principiile Consiliului şi cu poziţia de şef al acestei instituţii.

"CNA îşi afirmă credinţa în colegialitate, respect pentru partenerii din interior şi din afara Consiliului, pentru decenţă şi eleganţă în funcţionare şi comunicare publică. Apreciem că, în toate contextele evocate de mass-media, dna Laura Georgescu s-a manifestat de o manieră care a umbrit străduinţele noastre de a păstra CNA în sfera sa conferită de lege - aceea de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale", mai spun cei opt membri ai CNA.

Potrivit acestora, "obstinaţia dnei Laura Georgescu de a nu propune o soluţie de ieşire din acest trecător impas instituţional pe care singură l-a creat impune luarea urgentă a unor măsuri de revenire la normalitate şi de recâştigare a încrederii publicului, partenerilor şi angajaţilor Consiliul Naţional al Audiovizualului". "O probă elocventă în acest sens va fi noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA, ce va deveni public până la sfârşitul săptămânii şi prin care deciziile interne din instituţia noastră urmează să se desfăşoare într-un regim de transparenţă sporită", mai spun cei opt membri ai Consiliului.

Comunicatul a fost remis presei după şedinţa CNA de marţi, care a fost condusă de vicepreşedintele Consiliului, Viorel-Vasile Buda, în condiţiile în care Laura Georgescu nu a fost prezentă la şedinţă.

La şedinţă nu a fost prezent nici Florin Gabrea.

Comunicatul nu este semnat de trei din cei 11 membri ai CNA, respectiv de Laura Georgescu, Christian Mititelu şi Lorand Turos.

Comunicatul a fost asumat de cei opt membri ai CNA după ce, pe 27 august, mai mulţi membri ai Consiliului au fost audiaţi în Comisia de Cultură a Senatului.

După audieri, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, parlamentarul PSD Georgică Severin, a declarat că instituţia îşi va relua activitatea, iar Laura Georgescu va rămâne în funcţia de preşedinte al CNA.

"Se va constitui o comisie, o subcomisie în cadrul Consiliului, formată din Monica Gubernat, Valentin Jucan şi Lorand Turos, care să se ocupe de o reelaborare, o revizuire a Regulamentului de Ordine şi Funcţionare a CNA, în aşa fel încât în spiritul legii Consiliului Naţional al Audiovizualului, Consiliul să îşi reintre în întreaga sa funcţionare ca întreg, pornind de la ideea că el este format din 11 membri (ai CNA, n.r.) cu drepturi egale", a spus Severin.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat a precizat că Laura Georgescu va continua să-şi exercite mandatul, "dar în deplină consonanţă cu Consiliul şi cu hotărârile luate prin vot de CNA".

"Noi, Comisia, ne-am propus să iniţiem acest moment zero. Nu suntem în niciun fel implicaţi în activitatea curentă a Consiliului, ni s-a cerut părerea, am spus că nu este treaba noastră, Consiliul este o autoritate autonomă şi aşa dorim să rămână", a mai spus senatorul PSD.

Întrebată la momentul respectiv de presă dacă a fost de acord cu soluţiile propuse, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a precizat: "Da, încercăm să transparentizăm exact drepturile pe care le are Consiliul în integralitatea lui, ca for colegial, de 11 membri (ai CNA, n.r.) cu voturi egale şi lăsând doar obligaţii şi interdicţii pentru fiecare membru luat separat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici