Paula Herlo şi Amalia Enache, finaliste în competiţia pentru un premiu special oferit de CE

Corespondentul Ştirilor Pro TV Paula Herlo şi prezentatoarea Amalia Enache sunt finaliste în competiţia pentru premiul special pentru cel mai bun articol pe tema renunţării la fumat, oferit de Comisia Europeană în cadrul concursului Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii 2011.

643 afișări
Imaginea articolului Paula Herlo şi Amalia Enache, finaliste în competiţia pentru un premiu special oferit de CE

Paula Herlo

Potrivit unui comunicat al postului de televiziune, cele două jurnaliste au intrat în competiţie cu articolul "Cancerul pulmonar omoară un român la 16 minute. Testamentul unui tânăr fumător ucis de maladie", publicat pe stirileprotv.ro, iar lupta pentru premiu se dă alături de jurnalişti din Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Slovenia şi Spania.

"Când am scris acest articol, m-am gândit la un om drag mie, fumător, care a murit din cauza unei afecţiuni pulmonare, la cineva din familie care s-a tratat de cancer laringian cauzat de acest viciu, la oameni apropiaţi mie care fumează prea mult", a mărturisit Paula Herlo.

"Niciunul nu s-a gândit că ar putea fi o victimă. Testamentul cutremurător al lui Marius, personajul reportajului nominalizat, este atât de puternic, încât mulţi dintre cei care l-au citit au decis să renunţe la fumat. Iar pentru mine, mesajele lor sunt deja ca un mare premiu câştigat", a mai spus corespondentul Ştirilor Pro TV.

"Marius era conştient că şi-a autoprovocat boala, în anii în care fumase ţigară după ţigară, obsesiv, inconştient. În anii în care nu credea că asta avea să-l pună pe el faţă-n faţă cu moartea, iar pe soţia, pe fiica, pe fratele şi pe părinţii lui, în faţa unei dureri de netrecut. Marius a sperat că, după ce-i va şti povestea, măcar un singur om se va lăsa de fumat", a declarat Amalia Enache.

Reportajul poate fi citit accesând linkul: http://stirileprotv.ro/stiri/social/cancerul-pulmonar-baga-anual-in-gropa-33-000-de-romani-povestea-cutremuratoare-a-lui-marius.html.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici