Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România

România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar şi instituţiile publice, a declarat miercuri Sorin Encuţescu, consilier de stat al primului-ministru.

668 afișări
Imaginea articolului Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România

Peste 42 milioane de incidente de securitate informatică au afectat 2 milioane de IP-uri din România (Imagine: Shutterstock)

"Anul trecut România s-a confruntat cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat aproximativ 2 milioane de IP-uri. Nu mai este o glumă. Trebuie să luăm măsuri şi pentru încurajarea companiilor private, dar şi pentru întărirea mijloacelor de protecţie a sistemelor cibernetice publice. Dacă ne uităm şi în statistica acestor incidente cibernetice, cele mai multe au vizat sistemul financiar bancar, instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale", a afirmat Encuţescu la un seminar pe probleme de securitate cibernetică organizat de grupul UTI.

Potrivit acestuia în strategia industriei naţionale de securitate a fost introdusă o nouă componentă, cea a dezvoltării şi susţinerii operatorilor economici publici şi cei de stat, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul securităţii cibernetice.

"Practic, în acest moment, există în conţinutul strategiei, o componentă care se referă la încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a start-up-urilor în domeniul securităţii cibernetice. Sprijinim şi încurajăm crearea de astfel de companii", a adăugat Encuţescu.

El a mai arătat că statul intenţionează să acorde facilităţi fiscale companiilor care investesc în securitatea cibernetică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici