Pianista Alicia de Larrocha a încetat din viaţă

Pianista spaniolă Alicia de Larrocha, artistă recunoscută care şi-a început cariera drept copil minune al muzicii, a încetat din viaţă, la vârsta de 86 de ani.

55 afișări
Imaginea articolului Pianista Alicia de Larrocha a încetat din viaţă

Pianista Alicia de Larrocha a încetat din viaţă

Decesul Aliciei de Larrocha a fost anunţat de spitalul Quiron din Barcelona, unde artista fusese internată în urmă cu câteva zile. Ea a încetat din viaţă vineri noapte, în urma unor probleme cardio-respiratorii.

Născută la Barcelona în 1923, Alicia de Larrocha a cântat la pian de la vârsta de trei ani şi a concertat solo pentru prima oară la vârsta de şase ani. La 11 ani, ea susţinea primul concert în compania unei orchestre.

Artista era renumită în lumea muzicală pentru înregistrări ale operelor compozitorilor spanioli, cum ar fi Enrique Granados şi Isaac Albeniz. Ea a mai primit aprecierea publicului şi pentru tehnica de care a dat dovadă interpretând opere de Mozart, Beethoven, Schuman sau Rachmaninov.

Ea a concertat ultima oară în public în 2003, după o carieră de 75 de ani de pianist profesionist. Înregistrările ei au câştigat, de-a lungul timpului, patru premii Grammy şi numeroase trofee în Europa.

De-a lungul carierei muzicale, de Larrocha a obţinut numeroase premii, cum ar fi Premiul Prince des Asturies pentru Arte în 1994, fiind numită şi doctor onorific al Universităţii din Michigan şi a Carnegie Mellon.

Ea a fost căsătorită cu pianistul Juan Torra şi a avut doi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici