Placido Domingo, operat de cancer la colon

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost operat de cancer la colon, la spitalul Mount Sinai din New York şi va trebui să se odihnească timp de şase săptămâni, a anunţat, luni, purtătoarea sa de cuvânt.

79 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo, operat de cancer la colon

Placido Domingo, operat de cancer la colon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intervenţia chirurgicală a avut loc săptămâna trecută, iar cântăreţul în vârstă de 69 de ani a primit din partea medicilor, duminică, autorizaţia de a fi externat, a declarat Nancy Seltzer, purtătoarea de cuvânt a tenorului spaniol.

Intervenţia a constat în extirparea unui polip canceros, a precizat Nancy Seltzer, adăugând că medicii se aşteaptă ca artistul "să se vindece în totalitate".

Placido Domingo intenţionează să revină pe scenă pe 16 aprilie, la Scala din Milano, unde va cânta în opera "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi. Până atunci, artistul va trebui să se odihnească, timp de şase săptămâni.

"Data exactă a reluării angajamentelor sale scenice va depinde de viteza cu care îşi va regăsi forţa care îl caracterizează", a adăugat Nancy Seltzer.

Placido Domingo, deşi se află în convalescenţă, va continua să îşi exercite funcţiile de director al Operei din Los Angeles şi al Operei din Washington, a adăugat purtătoarea lui de cuvânt.

Tenorul a acuzat o serie de dureri abdominale în timpul concertelor susţinute la Tokyo (Japonia), potrivit unui anunţ publicat, la sfârşitul lunii februarie, pe site-ul său.

Jose Placido Domingo Embil, născut pe 21 ianuarie 1941, cunoscut sub numele de scenă de Placido Domingo, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici