Polanski începe luni filmările pentru primul său proiect după eliberarea din închisoare

Cineastul Roman Polanski începe luni la Paris filmările pentru noul său film, o adaptare a unei piese de teatru semnate de Yasmina Reza, acesta fiind primul său proiect după eliberarea din închisoare, au declarat surse din anturajul regizorului.

73 afișări
Imaginea articolului Polanski începe luni filmările pentru primul său proiect după eliberarea din închisoare

Polanski începe luni filmările pentru primul său proiect după eliberarea din închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Roman Polanski va realiza un film după piesa de teatru "Le Dieu du carnage", a scriitoarei franceze Yasmina Reza.

Potrivit cotidianului Le Parisien, din distribuţia peliculei vor face parte actorii Kate Winslet, Jodie Foster, John C. Reilly şi Christoph Waltz.

Piesa de teatru "Le Dieu du carnage" pune în scenă povestea a două cupluri căsătorite care se întâlnesc într-o seară pentru a discuta într-o manieră civilizată problema creată de copiii lor care s-au bătut în timpul zilei într-un parc. Pe măsură ce discuţiile avansează, părinţii devin tot mai lipsiţi de maturitate, iar întâlnirea dintre cei patru adulţi degenerează într-un adevărat haos. Această piesă a fost recompensată cu trei premii importante (cea mai bună piesă, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă principală) la gala Tony din 2009.

Cel mai recent lungmetraj al lui Roman Polanski, primul thriller contemporan al regizorului din ultimii 20 de ani, este "The Ghost Writer", o adaptare după romanul "Marioneta" de Robert Harris, în care un fost ministru britanic, inspirat de Tony Blair, angajează un "negru" pentru a-i redacta memoriile, ce cuprind detalii şocante.

"The Ghost Writer" a fost marele câştigător al premiilor Academiei Europene de Film (EFA) din 2010, primind şase distincţii, printre care "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun actor" (Ewan McGregor).

Cineastul Roman Polanski a fost arestat la sosirea sa în Elveţia în septembrie 2009.

După mai multe luni petrecute în închisoare, regizorul franco-polonez a fost plasat în regim de arest la domiciliu, în reşedinţa lui de vacanţă din Elveţia, în aşteptarea unei eventuale extrădări în SUA, unde este cercetat într-un caz de pedofilie vechi de peste 30 de ani.

În iulie 2010, autorităţile elveţiene au anunţat că refuză să îl extrădeze pe cineastul franco-polonez Roman Polanski în Statele Unite, ţară în care a fost acuzat, în 1977, de întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani. Autorităţile americane nu vor putea face apel faţă de decizia Elveţiei de a respinge cererea de extrădare a cineastului Roman Polanski în SUA, a anunţat atunci Eveline Widmer-Schlumpf, ministrul elveţian al Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Cuţitul în apă" (1962), debutul acestuia, "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici