Prezentatoarea Magda Vasiliu: Avizul nu poate fi de la un medic din spital, ci de la un medic din ambulatoriu

Avizul necesar pentru concediul medical trebuie obţinut de la un medic din ambulatoriu, nu de la orice medic din spital, potrivit prezentatoarei TV Magda Vasiliu, care a precizat că, dacă ar fi fost un om obişnuit în locul ei, probabil copilul nu ar fi avut nicio şansă.

4179 afișări
Imaginea articolului Prezentatoarea Magda Vasiliu: Avizul nu poate fi de la un medic din spital, ci de la un medic din ambulatoriu

Prezentatoarea Magda Vasiliu: Avizul nu poate fi de la un medic din spital, ci de la un medic din ambulatoriu

"(Avizul) nu poate să fie un medic dintr-un spital, ci un medic din ambulatoriu. Aşa prevede legea. Ori unde găsesc eu la Roma, internată fiind cu copilul meu, medic oncolog dintr-un ambulatoriu dispus să pună parafa pe baza unor documente pe care i le trimit eu, pe o situaţie oarecare şi pe care nu o cunoaşte, nu cunoaşte copilul, dar avizul este obligatoriu. (...) Am întrebat, domnule, dacă era altcineva în locul meu, o persoană obişnuită, o mamă singură cu un copil cum este Vlad, dintr-un sat din Giurgiu, şi voia să plece neapărat, ce se întâmpla? Iar oficialul mi-a răspuns că probabil copilul nu ar fi avut nicio şansă", a declarat Magda Vasiliu, într-o intervenţie telefonică la Prima Tv.

Şeful CNAS, Marian Burcea, a declarat că, în cazul acesta, situaţia se va rezolva dacă se demonstrează că fiul ei are un handicap, el precizând că legislaţia nu oferă mamelor concediu medical decât pentru copiii care au până în şapte ani, singura excepţie fiind petru cei cu dizabilităţi.

„Potrivit legii, pentru copiii de peste şapte ani, mama nu mai beneficiază de concediu medical, decât dacă cel mic are un handicap şi înţeleg că băieţelul despre care vorbim are opt ani. Trebuie să demonstrăm că are un handicap pe nişte hârtii. Vreau să nu se interpreteze greşit, facem tot ce este posibil, dar trebuie să respectăm nişte reguli. Doamna are nevoie de concediu medical şi dacă mă întrebaţi pe mine, handicap mai mare decât boala asta nu cred că există, vorbesc în calitate de medic. Eu vreau date corecte de la familie ca să putem rezolva repede situaţia. Este uşor de spus că nu îi dăm concediu pentru că acel copil are mai mult de şapte ani, dar haideţi să vedem în ce condiţii se poate rezolva, cum îi putem ajuta. Trebuie să demonstrăm cât mai rapid că acest copil are un handicap”, a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea.

Marian Burcea a precizat că, joi dimineaţă, a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe această temă. Ministrul i-a cerut să rezolve această problemă, şeful CNAS menţionând că aşteaptă anumite documente din partea Magdei Vasiliu.

În şedinţa de guvern de joi, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, făcând referire la cazul Magdei Vasiliu.

Prezentatoarea ştirilor Prima TV, Magda Vasiliu, al cărei fiu a fost diagnosticat cu cancer, arată într-o postare pe contul său de Facebook, calvarul birocratic prin care trece în România, deşi băieţeul este tratat în Italia cu atenţie şi grijă, fără asigurare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici