Proprietarii Le Monde vor să cumpere revista Le Nouvel Observateur

Oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse, care deţin cotidianul Le Monde, intenţionează să cumpere pachetul majoritar de acţiuni la săptămânalul francez Le Nouvel Observateur, potrivit unor surse.

74 afișări
Imaginea articolului Proprietarii Le Monde vor să cumpere revista Le Nouvel Observateur

Proprietarii Le Monde vor să cumpere revista Le Nouvel Observateur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei trei oameni de afaceri poartă negocieri exclusive pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni la revista Le Nouvel Observateur, care a fost scoasă la vânzare de fondatorul său, Claude Perdriel.

Perdriel ar urma să păstreze un pachet minoritar de acţiuni la această publicaţie, conform aceloraşi surse.

Tranzacţia ar urma să se deruleze prin intermediul companiei LML (Le Monde Libre), în cadrul căreia Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse deţin părţi egale, şi va include şi site-ul de informaţii Rue89, care a fost cumpărat în urmă cu doi ani de Le Nouvel Observateur.

Totuşi, dacă tranzacţia va fi finalizată, participaţia Xavier Niel, Pierre Bergé şi Matthieu Pigasse la publicaţia Le Nouvel Observateur nu va depăşi 70%.

Claude Perdriel a anunţat, la începutului lunii decembrie, că este în căutarea unor investitori pentru Le Nouvel Observateur, prima revistă franceză de informaţii, care are un tiraj de peste 500.000 de exemplare, dar care înregistrează pierderi mari.

Conform AFP, Claude Perdriel şi-ar fi dorit un partener ca Xavier Niel, întrucât acest lucru ar însemna o apropiere de publicaţia Le Monde, al doilea cotidian francez ca importanţă. În urmă cu trei ani, prin intermediul unui parteneriat cu grupul Orange, Claude Perdriel a încercat fără succes să preia controlul Le Monde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici