Publisherul revistei L'Express concediază 80 de angajaţi

Grupul de media Express-Roularta, editor al unor titluri precum săptămânalul L'Express, publicaţia lunară L'Expansion şi revista literară Lire, a anunţat marţi un plan de restructurare care vizează concedierea a aproximativ 80 de angajaţii.

116 afișări
Imaginea articolului Publisherul revistei L'Express concediază 80 de angajaţi

Publisherul revistei L'Express concediază 80 de angajaţi (Imagine: www.expressroulartaservices.fr)

Potrivit conducerii grupului de media Express-Roularta, fondul de salarii al companiei trebuie redus cu 10%.

În acest sens, aproximativ 80 din cei 750 de angajaţi ai grupului Express-Roularta ar urma să fie concediaţi, potrivit estimărilor sindicatelor care îi reprezintă pe salariaţii companiei.

Planul social a fost anunţat de compania belgiană Roularta Media Group, care controlează Express-Roularta. "Această decizie este cauzată de situaţia economică generală şi de scăderea veniturilor din publicitate", au declarat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Aceştia s-au referit şi la dificultăţile pe care le-au întâmpinat în sistemul de distribuţie de presă din Franţa, dar şi la "grevele şi sabotajele" din circuitul de difuzare a ziarelor şi revistelor.

Începând din luna octombrie, distribuţia publicaţiilor în Franţa a fost afectată de numeroase ori de grevele salariaţilor societăţii de distribuţie de presă Presstalis, care prevede concedierea a 1.250 din cei 2.500 de angajaţi ai companiei.

Conducerea grupului belgian Express-Roularta a subliniat că un plan de plecări voluntare din rândul angajaţilor este prioritar în strategia de restructurare a grupului.

Pe de altă parte, grupul Express-Roularta a anunţat că publicaţia lunară L'Entreprise ar putea să renunţe la apariţia pe hârtie şi să îşi dezvolte operaţiunile în online. În 2012, publicaţia lunară L'Entreprise a vândut 73.506 de exemplare, în scădere faţă de 2011 (76.507 exemplare).

Totodată, conducerea Express-Roularta a confirmat relansarea publicaţiei sale principale - L'Express -, care va sărbători în această primăvară 60 de ani de la lansare.

Grupul Express-Roularta a fost înfiinţat în 2006, prin fuziunea grupurilor Express şi Expansion. Express-Roularta este filială a grupului belgian de media Roularta Media Group.

Grupul editează în Franţa circa 30 de titluri cu profiluri diverse, de la economie şi decoraţiuni până la muzică şi cinema.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici