Quentin Tarantino, recompensat cu un premiu César onorific

Cineastul american Quentin Tarantino va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră, cu ocazia galei César, au anunţat, vineri, reprezentanţii Académie des Césars, care acordă aceste prestigioase distincţii din cinematografia franceză.

54 afișări
Imaginea articolului Quentin Tarantino, recompensat cu un premiu César onorific

Quentin Tarantino, recompensat cu un premiu César onorific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alegându-l pe Quentin Tarantino, Academia de film franceză a dorit să premieze "un mare artist internaţional", a declarat producătorul de film Alain Terzian, preşedintele Académie des Césars.

Quentin Tarantino va primi acest premiu pe 25 februarie, la Paris, cu ocazia celei de-a 36-a gale a premiilor César, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar. Gala va fi prezidată în acest an de actriţa americană Jodie Foster.

Filmul "Des hommes et des dieux", regizat de Xavier Beauvois, a primit cele mai multe nominalizări - în număr de 11 - la premiile César din acest an.

L'Académie des Césars cuprinde 3.812 membri cu drept de vot - actori, scenarişti, regizori, dar şi tehnicieni din industria cinematografică franceză.

Quentin Tarantino, născut în 1963, în oraşul Knoxville din statul american Tennessee, şi-a petrecut copilăria într-o suburbie a oraşului Los Angeles şi a fost pasionat de cinematografie încă din primii ani ai adolescenţei.

Pasiunea lui l-a determinat să se angajeze, la vârsta de 22 de ani, într-un videoclub, împreună cu bunul său prieten Roger Avary, cu care a scris scenariul pentru "Pulp Fiction", câţiva ani mai târziu.

După ce a reuşit să vândă scenariile filmelor "Iubire adevărată/ True Romance" şi "Născuţi asasini/ Natural Born Killers", Quentin Tarantino a trecut în spatele camerei de filmat şi a regizat, în 1992, filmul "Reservoir Dogs", unul dintre cele mai apreciate lungmetraje ale anilor '90.

Cel de-al doilea său film, "Pulp Fiction", a obţinut Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 1994. În 1997, Tarantino a revenit la Cannes cu pelicula "Jackie Brown", considerat unul dintre cele mai bune lungmetraje ale deceniului, fiind descris de cineastul american drept un "omagiu adus cinematografiei americane din anii '70".

După o pauză de cinci ani, în 2002, Quentin Tarantino a revenit pe marile ecrane, cu saga "Kill Bill".

Cel mai recent lungmetraj al său, "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" (2009), a primit opt nominalizări la premiile Oscar 2010, iar austriacul Christoph Waltz a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici