Radu Tudor: Nu am sunat pe 15 aprilie la Ministerul Turismului

Radu Tudor a declarat pentru MEDIAFAX că nu a sunat pe 15 aprilie la Ministerul Turismului pentru a solicita informaţii despre un concurs, aşa cum a transmis MDRT într-o adresă către CNA, analistul spunând că va acţiona potrivit legii dacă instituţia condusă de Udrea nu rectifică cele afirmate.

149 afișări
Imaginea articolului Radu Tudor: Nu am sunat pe 15 aprilie la Ministerul Turismului

Radu Tudor: Nu am sunat pe 15 aprilie la Ministerul Turismului (Imagine: Antena 3)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o sesizare în care spune că în ediţiile din 15 aprilie ale emisiunilor "La ordinea zilei" şi "Sinteza zilei" au fost difuzate "informaţii eronate şi afirmaţii neadevărate" cu privire la activitatea MDTR şi a ministrului Elena Udrea.

În ceea ce priveşte emisiunea "Sinteza zilei", potrivit adresei Ministerului Turismului, "moderatorul Mihai Gâdea a făcut mai multe afirmaţii neadevărate, conform cărora ministrul Elena Udrea ar fi ştiut din surse necunoscute realizatorilor programului care sunt subiectele ce vor fi abordate în seara respectivă şi a trimis redacţiei «Sinteza zilei» două comunicate de presă".

"Deşi producătoarea emisiunii, doamna Mihaela Andrei, a fost informată de către directorul de comunicare al ministerului cu privire la motivul expedierii informaţiilor oficiale, atât înainte de începerea emisiunii, cât şi în cursul emisiunii, moderatorul Mihai Gâdea nu a prezentat aceste date", se afirmă în adresa ministerului. "La data de 15 aprilie a.c., la Direcţia de Comunicare şi la Direcţia Resurse Umane au fost primite telefoane prin care un domn, care se recomanda ca fiind «Radu Tudor», de la «Sinteza zilei», a solicitat informaţii cu privire la un concurs de angajare derulat de MDRT. Pe lângă informaţiile comunicate telefonic domnului respectiv, ministerul a considerat oportun ca informaţiile să fie transmise şi în scris, ca urmare le-a expediat în format electronic, producătoarei emisiunii, care a fost anunţată în prealabil cu privire la aceasta", explică Ministerul Turismului.

În legătură cu afirmaţiile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului făcute în sesizarea către CNA, Radu Tudor, analist/ comentator la postul Antena 3, a declarat pentru MEDIAFAX că nu are niciun fel de contact cu ministerul condus de Elena Udrea. "Nu cunosc niciun număr de telefon şi nici măcar unde se află sediul acestei instituţii. Nu intră în atribuţiile mele de jurnalist activitatea acestei structuri. Specializarea mea este cu totul alta", spune Radu Tudor.

"Nu am sunat pe 15 aprilie la sediul acestui minister. Nu am contactat niciodată vreun angajat al MDRT. Nu solicit niciodată instituţiilor date sau informaţii în numele unei emisiuni unde sunt
invitat ocazional de realizatorul Mihai Gâdea. Faptul că, într-o adresă oficială a MDTR către CNA, se precizează că «Radu Tudor de la Sinteza zilei» ar fi cerut lămuriri despre un concurs în minister este o mistificare. Dacă MDRT nu rectifică în comunicarea cu CNA cele afirmate în mod mincinos în legătură cu persoana mea, voi acţiona potrivit legii. Un minim standard profesional pentru echipa de comunicare a MDRT presupunea verificarea identităţii celui care a sunat şi a cerut date folosind numele meu. Sunt sigur că numărul meu de telefon nu este un secret pentru MDRT sau alte instituţii de stat", a explicat Radu Tudor, analist/ comentator Antena 3.

CNA va analiza în şedinţa de marţi sesizarea Ministerului Turismului. Şedinţa Consiliului este în curs de desfăşurare, la momentul transmiterii acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici