Realitatea Caţavencu nu mai editează Business Standard şi Cotidianul din 2010; NewsIn - la vânzare

Grupul Realitatea-Caţavencu nu mai editează, de la 1 ianuarie 2010, cotidianele Business Standard şi Cotidianul, fiind purtate negocieri pentru vânzarea agenţiei de presă NewsIn, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupului.

129 afișări
Imaginea articolului Realitatea Caţavencu nu mai editează Business Standard şi Cotidianul din 2010; NewsIn - la vânzare

Realitatea Caţavencu nu mai editează Business Standard şi Cotidianul din 2010

Conform surselor, angajaţii au fost anunţaţi că, de la 1 ianuarie 2010, Grupul se va concentra pe media digitală, urmând să investească în creşterea şi dezvoltarea strategică a posturilor TV şi radio.

"Eu nu ştiu foarte multe, pentru că nu sunt implicat pe partea de bani. Din câte ştiu eu, există discuţii cu cineva interesat de preluare", a declarat pentru MEDIAFAX Cornel Nistorescu.

De asemenea, Sorin Freciu, şef Divizie Business Realitatea Caţavencu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu poate oferi detalii suplimentare cu privire la cotidianul Business Standard. "Nu pot da detalii suplimentare. Pot să vă spun că Business Standard nu va mai apărea în print, dar continuă pe online, la standard.ro, ca parte a portalului money.ro", a precizat Freciu, care a subliniat că există disponibilitatea pentru a negocia cu un eventual investitor "orice formulă de preluare".

Totodată, Freciu a precizat că săptămânalul Money Express va apărea în aceeaşi formulă şi cu aceeaşi echipă editorială.

Cotidianul Business Standard a fost lansat pe 18 mai 2007.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991 de Ion Raţiu, fiind cumpărat de Realitatea-Caţavencu în 2004.

Agenţia de presă NewsIn a fost lansată în 2006.

Grupul Realitatea-Caţavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care a declarat marţi, într-un interviu acordat HotNews, că va renunţa definitiv la print, însă va continua să investească în media electronică, urmând ca trustul Realitatea - Caţavencu să lanseze anul viitor trei televiziuni în Republica Moldova, Ungaria şi Serbia. În interviu, Sorin Ovidiu Vântu spune că trustul Realitatea - Caţavencu, lansat în urmă cu cinci ani de zile, este "pe investiţie", însă precizează că va renunţa la print.

Cotidianul, Business Standard şi Newsin fac parte din Grupul Realitatea-Caţavencu. Grupul Realitatea-Caţavencu include patru divizii media: Quality (Realitatea TV, Realitatea FM, Academia Caţavencu, Cotidianul, Radio Guerrilla, Idei în Dialog), Business Media (Money Channel, Business Standard, Money Express), Lifestyle (Romantica, pachetul de canale de film CineStar) şi f5 - New Media (peste 30 de site-uri, printre care realitatea.net, money.ro, 24fun.ro), precum şi agenţia de presă NewsIn şi reţelele Monopoly TV şi Zoom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici