Realitatea, în pericol să piardă 2 licenţe, din cauza datoriilor la stat şi a problemelor juridice

Societatea Realitatea Media SA este în pericol să piardă două licenţe audiovizuale, pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, din cauza unor obligaţii de plată de 81 de milioane de lei, pentru care nu a făcut dovada eşalonării, şi a problemelor sale de natură juridică.

250 afișări
Imaginea articolului Realitatea, în pericol să piardă 2 licenţe, din cauza datoriilor la stat şi a problemelor juridice

Realitatea, în pericol să piardă 2 licenţe, din cauza datoriilor la stat şi a problemelor juridice

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale a Realitatea FM Câmpulung, dar şi situaţia licenţei audiovizuale a Realitatea TV Târgu-Mureş.

Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, a declarat în şedinţa de marţi că licenţa Realitatea FM Câmpulung a expirat pe 8 august, dar solicitarea Realitatea Media a fost depusă în termenul legal. Solicitarea nu a putut fi discutată până în prezent de CNA din cauza perioadei de concedii şi a neînţelegerilor dintre unii membri ai Consiliului, fapt care nu a permis asigurarea cvorumului necesar pentru organizarea şedinţelor.

Realitatea FM Câmpulung difuzează programul Realitatea FM Bucureşti, care, la rândul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV.

În cazul Realitatea TV Târgu-Mureş, licenţa a expirat pe 21 iulie, documentaţia pentru prelungire fiind depusă cu 17 zile după termenul legal.

"Nu există modificări juridice în structura acţionariatului. Certificatul fiscal figurează cu obligaţii de plată în cuantum de 81 de milioane de lei. Societatea (Realitatea Media SA, n.r.) nu poate prezenta dovada acordării eşalonărilor la plată datorită faptului că este în insolvenţă. În dosar există un plan de reorganizare, dar nu reiese din acest plan dacă el este şi aprobat de instanţe sau nu. La Realitatea FM Câmpulung nu s-au actualizat datele din decizia de autorizare, respectiv societatea nu a depus la dosar licenţa de emisie şi autorizaţia tehnică de funcţionare după modificarea denumirii şi a sediului social pentru a putea elibera şi decizia de autorizare pe noile coordonate", a spus Răzvan Frînculescu, precizând că, în schimb, Realitatea Media a depus un document prin care solicita eliberarea unui duplicat.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Mura Frînculescu, reprezentantul Realitatea Media, a spus că în cazul Realitatea TV Târgu-Mureş nu s-a reuşit ca în cele 90 de zile acordate de CNA să se facă schimbarea emiţătorului de emisie. "Suntem în curs să facem asta şi de aceea am depus toate documentele în acest sens. În foarte scurt timp vom repune emiţătorul în funcţiune. Ţinem foarte mult să continuăm emisia la Realitatea TV Târgu-Mureş (...) Vă solicit această clemenţă de a ne mai acorda un anumit timp, date fiind problemele financiare din ultima vreme şi pentru punerea în funcţiune a emiţătorului", a mai spus Mura Frînculescu.

În ceea ce priveşte Realitatea FM Câmpulung, Mura Frînculescu a spus că acest post local de radio retransmite integral Realitatea FM Bucureşti, care, la rândul său, retransmite Realitatea TV. "Am pierdut o autorizare emisă de ANCOM, am solicitat un duplicat, suntem în curs să ne rezolvăm şi această problemă cu ANCOM", a mai spus Mura Frînculescu.

Membrul CNA Monica Gubernat a spus că "sunt foarte multe probleme juridice" la Realitatea Media, făcând referire la "situaţia planului de reorganizare". Totodată, Monica Gubernat a solicitat prezenţa unui avocat al Realitatea Media la o şedinţă a CNA, pentru a discuta toate aceste aspecte.

La rândul său, Mura Frînculescu a invocat precendentul prelungirii de către CNA a licenţei audiovizuale a postului de radio Realitatea FM Bucureşti (pe 3 aprilie, n.r.), dar şi al prelungirii licenţei Realitatea TV Cluj (pe 20 februarie, n.r.)

Potrivit Murei Frînculescu, licenţele Realitatea FM Bucureşti şi Realitatea TV Cluj au fost prelungite de CNA în condiţiile în care era în vigoare "acelaşi plan de reorganizare care este şi acum în procedură colectivă".

"Prelungirea Realitatea FM Bucureşti a fost o ilegalitate, pentru că nici până acum nu aveţi plan de reorganizare aprobat de instanţă. Înseamnă că sunt ceva probleme", a susţinut Monica Gubernat, care, de altfel, a şi votat împotriva prelungirii licenţei Realitatea FM Bucureşti pe 3 aprilie.

În urma discuţiilor, CNA a decis să amâne pentru şedinţa de joi subiectul licenţelor Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş.

Societatea Realitatea Media SA deţine mai multe licenţe audiovizuale, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel şi Realitatea FM. Realitatea Media SA se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici