Realitatea TV va permite doar intervenţii în direct programate ale purtătorului de cuvânt al lui Boc

Realitatea TV va permite intervenţii în direct ale purtătorului de cuvânt al Guvernului doar dacă sunt convenite în prealabil, din cauză că intervenţiile neprogramate nu lămuresc situaţia discutată, generând modificarea desfăşurătorului şi pierderea publicităţii, potrivit directorului Cătălin Popa.

139 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV va permite doar intervenţii în direct programate ale purtătorului de cuvânt al lui Boc

Realitatea TV va permite doar intervenţii în direct programate ale purtătorului de cuvânt al lui Boc

"Purtătorul de cuvânt al guvernului doreşte să intervină aproape zilnic în emisiunile Realitatea TV ca să clarifice, nuanţeze, reformuleze, reia declaraţii confuze ale premierului. Înregistrările din ultimele săptămâni postate pe site-ul realitatea.net probează că doamna Muntean a intervenit constant în dezbaterile noastre, deseori sunând direct în regia de emisie pentru a cere drept la replică, ceea ce, în opinia noastră, reprezintă un mod de a reacţiona total lipsit de eleganţă. Este ca şi cum reporterul nostru ar bate direct la uşa premierului pentru a-i cere un interviu, fără a trece - aşa cum cer uzanţele - pe la purtătorul său de cuvânt", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Popa, director executiv al postului Realitatea TV.

El a precizat că, în ciuda acestor lucruri, Realitatea TV a permis Ioanei Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, să intervină în programele sale, "cu buna-credinţă că intervenţia sa este una cu miză, în interesul publicului".

"De cele mai multe ori, însă, poziţiile doamnei Muntean nu numai că n-au lămurit subiectul aflat în dezbatere, dimpotrivă, au generat nedumerirea invitaţilor acelor emisiuni şi chiar a telespectatorilor noştri. În plus, aceste intervenţii neprogramate au generat modificarea întregului desfăşurător de emisie, inclusiv reprogramarea sau chiar pierderea publicităţii, situaţii absolut inacceptabile pentru un post comercial. De aceea, Realitatea TV a decis să nu mai permită intervenţii în direct ale purtătorului de cuvânt al Guvernului decât dacă acestea sunt convenite în prealabil, în scris sau telefonic, cu conducerea staţiei. Dacă doamna Ioana Muntean va fi capabilă să respecte această cutumă valabilă oriunde în lume va găsi întotdeauna spaţiu de exprimare pe acest post", a explicat Cătălin Popa.

Totodată, Cătălin Popa a precizat că, în ultimele 3 luni, Realitatea TV "a transmis sute de invitaţii atât premierului, cât şi altor miniştri pentru a participa la dezbaterile noastre, dar s-a lovit de refuzuri zilnice".

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici