Regizorul Jean-Luc Godard a recurs la sinucidere asistată

Cineastul elveţian Jean-Luc Godard, care a murit marţi la vârsta de 91 de ani, a recurs la sinucidere asistată, potrivit BFM TV.

3329 afișări
Imaginea articolului Regizorul Jean-Luc Godard a recurs la sinucidere asistată

Sursa foto: Twitter

Cineastul elveţiano-francez Jean-Luc Godard, părintele Noului Val, care a murit marţi la vârsta de 91 de ani, a recurs la sinucidere asistată, a confirmat consilierul familiei sale.

Domnul Godard a recurs la asistenţă juridică în Elveţia pentru o plecare voluntară ca urmare a unor 'patologii multiple incapacitante', conform termenilor raportului medical", a explicat Patrick Jeanneret, consilierul juridic şi fiscal al familiei, confirmând informaţiile publicate de ziarul Libération.

„Nu era bolnav, era pur şi simplu epuizat", a declarat un prieten apropiat pentru ziar.

Cineastul a murit „paşnic" marţi, în locuinţa sa din micul oraş elveţian Rolle, a anunţat familia într-un comunicat.

Regizorul franco-elveţian Jean-Luc Godard a murit la vârsta de 91 de ani, a aflat marţi Libération de la familia sa.

Potrivit cinemagia.ro, el s-a născut la Paris, pe 3 de decembrie 1930.

A promovat un stil avangardist şi experimental în ceea ce priveşte montajul în cinematografie.

În 1950 a început să lucreze pe post de critic de cinema la diverse reviste, printre care şi cunoscuta Cahiers du Cinéma, în care se folosea de pseudonimul Hans Lucas.

La moartea mamei, în 1954, s-a mutat din nou în Elveţia unde a lucrat ca zidar, ceea ce i-a servit ca material în primul său documentar, Operation Béton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici