Revista Kamikaze, lansată de foşti jurnalişti ai Academiei Caţavencu, apare pe piaţă miercuri

Revista Kamikaze, lansată de foşti jurnalişti de la Academia Caţavencu, care au părăsit echipa săptămânalului la începutul lui martie, apare pe piaţă miercuri, urmând să fie disponibilă şi online, la adresa www.kamikazeonline.ro, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Prisăcariu.

1697 afișări
Imaginea articolului Revista Kamikaze, lansată de foşti jurnalişti ai Academiei Caţavencu, apare pe piaţă miercuri

Revista Kamikaze, lansată de foşti jurnalişti ai Academiei Caţavencu, apare pe piaţă miercuri

Potrivit acestuia, revista apare într-un tiraj de 60.000 de exemplare şi este disponibilă la preţul de 2,5 lei.

Până miercuri, foştii jurnalişti ai Caţavencu sunt prezenţi online pe site-ul catavenculnou.ro, urmând ca revista să fie disponibilă la adresa www.kamikazeonline.ro.

Subiecte din Kammikaze

Potrivit lui Prisăcariu, în primul număr al revistei se vor regăsi mai multe materiale exclusive, dar şi reportaje şi rubrici noi, diferite de cele ale publicaţiei Academia Caţavencu.

"O să fie o exclusivitate cu Sorin Oprescu, referitoare la relaţia lui cu un om de afaceri important, care îl plimbă cu avionul privat, şi una care îl vizează pe Mircea Dinescu, care a primit ajutoare de stat de 600.000 de euro în ultimii patru ani", a precizat Prisăcariu.

Kamikaze va păstra vechea organigramă de la Academia Caţavencu

Prisăcariu declara, săptămâna trecută, că, "în principiu", Kamikaze va păstra vechea organigramă de la Academia Caţavencu. "Nu am făcut încă o organigramă bătută în cuie. Dar, ţinând cont că de la Caţavencu au plecat atât redactorul-şef, cât şi redactorul-şef adjunct, vom avea, în principiu, aceeaşi organizare", a mai spus Prisăcariu.

Redactorul-şef al Academia Caţavencu a fost Marius Borţea, în timp ce Cătălin Prisăcariu a ocupat funcţia de redactor-şef adjunct.

Mircea Toma şi 20-25 dintre jurnalişti au decis să părăsească Caţavencu

Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academia Caţavencu, a declarat, pe 3 martie, pentru MEDIAFAX, că 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicaţie au decis să părăsească ziarul şi, împreună, vor realiza "un Caţavencu alternativ", un săptămânal de satiră politică, care va apărea print şi online. Mircea Toma a spus că pleacă pentru un nou proiect, la care s-au raliat în jur de 20-25 de persoane de la Academia Caţavencu.

Potrivit declaraţiilor de la acea dată ale lui Toma, noul proiect va fi o publicaţie săptămânală de satiră politică. "S-a născut ideea unui proiect alternativ, care să încerce să reclădească un proiect editorial care să realizeze mai bine spiritul Caţavencu", a afirmat Mircea Toma. El a făcut referire la "independenţa înghesuită" de anul trecut, mai ales în campania electorală, când "s-a sărit peste un anumit nivel de suportabilitate". La aceste lucruri se adaugă, potrivit lui Toma, faptul că managementul general şi-a dat seama că Academia Caţavencu este un proiect viabil şi profitabil, "care poate să ducă în cârcă datorii din alte părţi".

"Este vorba despre proiectul unei noi reviste. Ar trebui să fie un Caţavencu alternativ, o publicaţie săptămânală, de satiră politică. Intenţia este de a se păstra denumirea Caţavencu în numele noii publicaţii", a mai spus Mircea Toma, precizând că marca "Academia Caţavencu" este deţinută de grupul Realitatea - Caţavencu.

Proiectul revistei va fi coordonat de echipa care a părăsit Academia Caţavencu. "Coordonarea va rămâne pe structura existentă. Eu sunt un senior, nu am atribuţii în organizare, în managementul revistei", a explicat atunci Mircea Toma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici