Ernest Oberländer-Târnoveanu a câştigat concursul de manager la Muzeul Naţional de Istorie. Liliana Passima, noul manager la Muzeul Ţăranului

Ministerul Culturii a anunţat rezultatele concursurilor de manageri. Ernest Oberländer-Târnoveanu rămâne pe poziţia sa de la Muzeul Naţional de Istorie, iar Liliana Passima transformă interimatul în mandat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

1031 afișări
Imaginea articolului Ernest Oberländer-Târnoveanu a câştigat concursul de manager la Muzeul Naţional de Istorie. Liliana Passima, noul manager la Muzeul Ţăranului

Rezultate concurs: Oberländer-Târnoveanu la Muzeul Naţional de Istorie, Passima la Muzeul Ţăranului (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

8,13 este media generală pentru Ernest Oberländer-Târnoveanu în confruntarea sa cu Florian Matei Popescu. Ernest Oberländer-Târnoveanu a fost managerul Muzeului până în momentul unui raport magativ de management dat de către Florian Matei Popescu, consilier al fostului ministrul Vlad Amexandrescu. Astfel, a fost organizat un concurs în care evaluatorul a devenit concurent.

Ernest Oberländer-Târnoveanu a ajuns în această poziţie după ce a trecut prin toate experienţele specifice profesiei. Muzeograf, cercetător ştiinţific la Muzeul Deltei Dunării, Tulcea. Din 2010 director general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Bucureşti. Preşedinte al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor.

Concursul de proiecte pentru Muzeul Naţional de Istorie 

8,77 este media generală a Lilei Passima. Liliana Passima a fost cercetător în cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român. A devenit în 2016 manager interimar al Muzeului. Interimatul este rezultatul numirii de către Ministrul Culturii Corina Şuteu, în urma confruntării de proiect managerial dintre Virgil Niţulescu şi profesor Vintilă Mihăilescu, ajunsă în instanţă şi sub ancheta Corpului de Control al Primului Ministru.

Concursul de proiecte pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici