Robert Turcescu pleacă din Realitatea Media

Jurnalistul Robert Turcescu a anunţat, luni, pe blogul personal, că pleacă din Realitatea Media, precizând că pentru el a sosit vremea să deschidă un alt capitol.

63 afișări
Imaginea articolului Robert Turcescu pleacă din Realitatea Media

Robert Turcescu pleacă din Realitatea Media (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Pentru mine a sosit vremea să deschid un alt capitol. Nu-mi fac iluzii şi nici planuri în care să încapă cuvinte precum «mai bine» sau «mai rău». Dar simt de ceva vreme că e momentul pentru o nouă provocare pe care înţeleg să mi-o asum dincolo de calcule financiare sau doctrinare. Nu ştiu, acum, când scriu aceste rânduri, încotro mă îndrept şi nici care sunt provocările viitorului imediat. Vom vedea împreună prin intermediul acestui spaţiu virtual în care mă oblig să postez periodic o sumă de gânduri, amintiri şi experienţe (...)

Da, azi (luni, 16 august, n.r.), odată cu apariţia acestor rânduri, anunţ public că plec din Realitatea Media privind fără mânie înapoi, deşi se poartă de ani buni scandalul public şi aruncatul cu lături. Într-o lume normală, eliberată de teorii conspiraţioniste, bârfe şi zvonuri, ar trebui să fie un pas firesc din parcursul unei călătorii fascinante, cum se întâmpla adeseori să fie viaţa unui jurnalist. Pentru toţi cei care văd deja sau vor vedea în următoarea perioadă un răspuns «clar» la întrebarea «de ce» am o veste proastă: nu e aşa! Nimeni nu ştie mai bine decât mine, nici ce simt şi nici câte nopţi de frământări au precedat o astfel de decizie", scrie Robert Turcescu.

El precizează că se desparte greu de colegii lui de la Realitatea FM. Robert Turcescu a fost director general al postului de radio Realitatea FM, din trustul Realitatea - Caţavencu, începând din octombrie 2008.

"Mi-a plăcut să lucrez alături de ei, sunt profesionişti ai undelor, aşa cum mi-a plăcut să-i simt aproape şi să învăţ de la ei pe majoritatea colegilor mei din Realitatea TV sau de la Cotidianul. Mulţi dintre cei cu care am lucrat zile şi nopţi ştiu că iubesc această meserie şi că sufăr teribil din cauza faptului că manualele de jurnalism au devenit mult prea repede nefolositoare. Va veni însă o vreme în care viaţa, cu bunele şi relele ei, se va dovedi dreaptă pentru cei care nu şi-au pierdut speranţa că se pot arăta minuni chiar în secunda în care totul pare potrivnic şi, mai ales, pierdut", mai spune Robert Turcescu.

Contactat de MEDIAFAX, Robert Turcescu a spus că demisia lui din trustul Realitatea Media se aplică începând de luni, 16 august.

Robert Turcescu are 17 ani de experienţă în presă, de-a lungul vremii lucrând ca reporter, redactor, realizator şi comentator atât în radio şi televiziune, cât şi în presa scrisă centrală (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul zilei, Dilema, Cotidianul).

Potrivit informaţiilor postate pe blogul personal, Robert Turcescu a început să lucreze la Realitatea TV în anul 2003, când a început să prezinte un talk-show politic. El precizează că s-a dus la Realitatea TV după ce Rodica Culcer, la momentul respectiv director al departamentului Ştiri de la Europa FM, i-a restructurat postul de redactor-şef al Europa FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici