România a confirmat că va participa ca invitată de onoare la Salonul de Carte de la Paris 2013

România a confirmat prezenţa în calitate de invitat de onoare la Salonul Internaţional de Carte de la Paris (Salon du Livre), care se va desfăşura în perioada 22-25 martie 2013.

182 afișări
Imaginea articolului România a confirmat că va participa ca invitată de onoare la Salonul de Carte de la Paris 2013

România a confirmat: va participa ca invitată de onoare la Salonul de Carte de la Paris 2013 (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)

Participarea României la cea de-a 33-a ediţie a Salon du Livre de la Paris, în 2013, care a fost pusă până acum sub semnul întrebării din cauza schimbărilor care s-au petrecut la nivelul conducerii ICR, a fost confirmată joi de reprezentanţii instituţiei printr-un un comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru desfăşurarea evenimentului, care va avea loc între 22 şi 25 martie 2013, ICR va închiria o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi va organiza două categorii de manifestări - evenimente la târgul de carte, în care vor fi implicaţi autori (scriitori, cercetători, jurnalişti) români şi francezi şi evenimente conexe, legate de literatură, artă, ştiinţă, care vor avea loc în spaţii importante din Paris.

Potrivit reprezentanţilor ICR, contactaţi de MEDIAFAX, o parte dintre titlurile cu care România va participa la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris au fost deja traduse în limba franceză, cu sprijinul programelor derulate de Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC).

ICR pregăteşte, însă, şi alte apariţii editoriale în limba franceză ale autorilor români şi, în acest sens, solicită Uniunii Scriitorilor din România, Academiei Române, uniunilor de creaţie, personalităţilor interesate să conlucreze cu direcţiile specializate ale Institutului Cultural Român în vederea participării cu proiecte la procesul de selecţie a lucrărilor, astfel încât reprezentarea României la Salon du Livre să fie "prestigioasă".

ICR solicită şi sprijinul universităţilor şi al celorlalte instituţii din ţară care au publicat lucrări în limba franceză. Institutul Cultural Român pregăteşte, de asemenea, cataloage de prezentare a autorilor români, care vor cuprinde o fişă bibliografică a autorului, prezentarea cărţii şi un fragment tradus în franceză. Cataloagele se adresează editorilor francezi cu care reprezentanţii Institutului Cultural Român şi autorii români urmează să aibă întâlniri în perioada târgului de carte.

De coordonarea participării României la Salon du Livre 2013 va răspunde vicepreşedintele ICR Horia-Răzvan Gârbea, instituţia colaborând totodată cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Salonul Internaţional de Carte de la Paris ajunge anul viitor la cea de-a 33-a ediţie. Cea mai importantă manifestare a pieţei editoriale din Franţa, cu o medie de 180.000 de vizitatori pe ediţie, Salon du Livre reuneşte în fiecare an peste 1.000 de expozanţi din 40 de ţări, 30.000 de profesionişti ai pieţei editoriale internaţionale şi peste 2.000 de autori din toată lumea.

La ediţia din acest an, desfăşurată între 16 şi 19 martie, Japonia a avut statutul de ţară invitată de onoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici