Sala de cinema Elvira Popescu, redeschisă pe 10 februarie, în prezenţa regizoarei Marjane Satrapi

Sala de cinema Elvira Popescu a Institutului Francez din Capitală va fi redeschisă, după şase luni de renovare, pe 10 februarie, cu proiecţia peliculei "Iubire persană", primul film live action al regizoarei Marjane Satrapi, care se va afla în vizită la Bucureşti, informează un comunicat.

1172 afișări
Imaginea articolului Sala de cinema Elvira Popescu, redeschisă pe 10 februarie, în prezenţa regizoarei Marjane Satrapi

Sala de cinema Elvira Popescu, redeschisă pe 10 februarie, în prezenţa regizoarei Marjane Satrapi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scriitoarea si regizoarea de origine iraniană Marjane Satrapi, autoarea binecunoscutelor romane grafice "Persepolis" şi "Broderii", vine la Bucureşti pentru a prezenta primul său film live action, "Iubire persană/ Poulet aux prunes". Proiecţia în prezenţa regizoarei va avea loc pe 10 februarie, de la ora 19.00, şi va marca redeschiderea sălii de cinema Elvira Popescu.

Între 10 şi 13 februarie, sala va avea un program special, care cuprinde proiecţiile a două filme franceze în avanpremieră, "Mon Pire Cauchemar", cu Isabelle Huppert, şi "Intouchables", lider de box office în Franţa, şi cea de-a doua ediţie a Nopţii Franceze a Scurtmetrajelor.

După renovările care au durat şase luni, sala Elvira Popescu/ Elvire Popesco beneficiază de un echipament nou şi confortabil, dotări tehnice de vârf şi un mod de funcţionare sustenabil.

Sala Elvira Popescu a fost complet renovată după planurile cabinetului de arhitectură Lundi et Demi (câştigător al premiului Bienalei de Arhitectură de la Bucureşti din 2008 pentru cel mai bun design interior, scenografie şi spaţiu public). Cu o capacitate de 200 de locuri, sala este echipată cu un proiector 35 mm şi cu un videoproiector Barco-2k care permite proiecţiile pe suport digital blu-ray.

Anul acesta, cinematograful va găzdui, în afara programării obişnuite, festivaluri de film autohtone, invitaţi de nivel înalt, dar şi evenimente speciale.

Deschisă în 1974, sala Elvira Popescu este una dintre puţinele săli de cinema istorice care încă funcţionează în Capitală. Membră a reţelei Europa Cinemas, este administrată de Institutul Francez din Bucureşti.

În afară de prezenţa la proiecţia celui mai nou film al său, "Iubire persană", Marjane Satrapi va fi prezentă la Bucureşti şi pentru o sesiune de autografe pe romanele sale grafice, "Persepolis" şi "Broderii", pe 11 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Bastilia.

După succesul "Persepolis" - atât în benzi desenate, cât şi în formula animată -, Satrapi colaborează acum cu artistul şi regizorul Vincent Paronnaud la adaptarea unui alt roman grafic al ei, "Iubire persană/ Poulet aux prunes". Din distribuţia filmului fac parte celebrii Mathieu Amalric, Maria de Meideros, Chiara Mastroianni, Édouard Baer, cu apariţia Isabellei Rossellini şi a lui Jamel Debbouze.

Povestea din "Iubire persană" se desfăşoară în Teheran, în anul 1958. De când îndrăgita vioară a lui Nasser Ali Khan, cel mai renumit violonist, este distrusă, acesta pierde gustul vieţii. Incapabil să mai găsească o altă vioară pentru a o înlocui, el decide să se aşeze în pat şi să aştepte moartea. În aşteptarea ei, alunecă în reverii, în acelaşi timp melancolice, fericite şi pline de umor.

"Persepolis" a fost recompensat cu premiul juriului la Cannes, premiul César pentru debut, precum şi premiul Cinema For Peace pentru cel mai valoros film al anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici