Schwartzenberg: Sper să nu fie nevoie de un nou director la Guerrilla. Vreau să eficientizez grupul

Elan Schwartzenberg a declarat, pentru MEDIAFAX, că regretă plecarea lui Călin Husar de la Radio Guerrilla, precizând că nu intenţionează să desemneze un nou director în locul acestuia, întrucât vrea "să eficientizeze la maxim" organigrama grupului Realitatea, care i se pare "uşor prea lăbărţată".

1215 afișări
Imaginea articolului Schwartzenberg: Sper să nu fie nevoie de un nou director la Guerrilla. Vreau să eficientizez grupul

Schwartzenberg: Sper să nu fie nevoie de un nou director la Guerrilla. Vreau să eficientizez grupul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Călin Husar şi-a dat demisia, joi, din funcţia de director general al Radio Guerrilla, din cauza unei datorii nerecuperate de la grupul Realitatea-Caţavencu, pe care noul proprietar al trustului, Elan Schwartzenberg, nu şi-ar fi asumat-o. "Noi (Călin Husar şi Nicolae Raţiu, n.r.) am avut acţiuni la Realitatea-Caţavencu, care urmau să se convertească. Am oferit diverse variante, dar nu s-a putut. Este o chestiune strict de business", a declarat vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, Călin Husar.

În schimb, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care patronează grupul de presă Realitatea, din care face parte şi Radio Guerrilla, a declarat vineri seara, pentru MEDIAFAX, că nu îl privesc promisiunile făcute în afara cadrului contractual şi legal de persoane care au fost anterior în grupul de media.

"Am tot respectul profesional pentru domnul Călin Husar şi regret profund plecarea dumnealui din trustul de media pe care îl am în proprietate. Obligaţiile financiare ale trustului media care sunt înscrise legal şi contractual le consider responsabilitatea mea şi absolut toate vor fi respectate punctual. Orice alte promisiuni făcute în afara cadrului contractual şi legal, între persoane care au fost anterior în acest trust, nu mă privesc", a spus Elan Schwartzenberg.

Întrebat cine îl va înlocui pe Călin Husar în funcţia de director general al Radio Guerrilla, Elan Schwartzenberg a afirmat: "Cred că domnul Liviu Mihaiu şi domnul Dobrovolschi sunt majori şi vaccinaţi şi nu au nevoie să-i ţină nimeni de mână. Dacă domniile lor vor considera că au nevoie de un administrator/ director financiar, mă voi ocupa să selectez o persoană potrivită şi bineînţeles pe placul şi după chipul şi asemănarea celor din redacţie; personal sper să nu fie nevoie de un nou director pentru că oricum intenţionez să eficientizez la maxim schema şi organigrama grupului de media pentru că situaţia actuală mi se pare uşor prea lăbărţată pentru gustul meu şi neadaptată timpurilor de restrişte pe care le traversăm cu toţii".

Elan Schwartzenberg nu a precizat dacă a luat deja decizii privind eficientizarea trustului şi la alte divizii din cadrul grupului Realitatea.

De cealaltă parte, Călin Husar a mai declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că are de recuperat "sume considerabile" de la trustul Realitatea. "Este vorba de sume considerabile, dar este mai important principiul decât suma. Este vorba de echivalentul la tot ce am adus noi, am avut acţiuni care trebuiau vândute lor (...) Radio Guerrilla este un proiect în care am investit foarte mult şapte ani", a explicat Călin Husar. Totodată, el a precizat că a existat un contract în acest sens, "dar contractele sunt între oameni".

Întrebat dacă va încerca recuperarea sumelor în instanţă, Călin Husar a precizat: "O să încercăm tot ce se poate, dar era ciudat ca eu, fiind înăuntru, să întreprind astfel de demersuri. Am încercat să evit asta".

Totodată, Călin Husar a spus că Radio Guerrilla a fost ultimul său business în media. "În continuare, o să ne ocupăm de RH, care este un grup mare, avem şi o tipografie şi alte business-uri", a mai spus Călin Husar, care este asociat, împreună cu Nicolae Raţiu, în acest grup.

Călin Husar este una dintre persoanele care au înfiinţat Radio Guerrilla. Totodată, din martie 2008, Călin Husar a devenit directorul Radio Total, aflat tot în portofoliul Realitatea-Caţavencu. În luna octombrie 2008, sub conducerea lui Husar, Radio Total a încetat să emită, pe frecvenţa acestuia fiind lansat Gold FM, un post de radio dedicat iubitorilor muzicii Oldies.

Husar şi-a dat demisia în decembrie 2008 din funcţiile de director general al Radio Guerrilla şi, respectiv, Gold FM. La momentul respectiv, Husar nu a dorit să facă publice motivele pentru care a demisionat.

Ulterior, la 1 februarie 2010, Călin Husar a revenit în trustul Realitatea - Caţavencu, în funcţia de director general al Diviziei Radio Realitatea-Caţavencu, şi s-a ocupat de Radio Guerrilla şi Radio Gold FM.

Radio Guerrilla a început să emită în Bucureşti, pe 29 noiembrie 2004. Guerrilla face parte din grupul Realitatea, care a fost preluat în prima parte a acestui an de Elan Schwartzenberg de la copiii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici