Scurtmetrajul "Tibi", participant la Short Film Corner de la Cannes, în premieră, vineri, în Bucureşti

Scurtmetrajul "Tibi", realizat de un grup de liceeni din Bucureşti şi care a participat anul acesta în programul Short Film Corner al Festivalului de la Cannes, are premiera naţională vineri, de la ora 18.00, la Cinema Movieplex din Bucureşti.

479 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Tibi", participant la Short Film Corner de la Cannes, în premieră, vineri, în Bucureşti

Scurtmetrajul "Tibi", participant la Short Film Corner de la Cannes, în premieră,vineri,în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Scurtmetrajul românesc independent, realizat de o echipă ai cărei membri au între 15 şi 24 de ani, spune povestea lui Tiberiu Dinescu (interpretat de Vlad Galer), un tânăr de 21 de ani care a crescut fără tată, la fel ca regizorul filmului. După ce capătă un bilet anonim conţinând informaţii despre moartea tatălui său, Tiberiu încearcă să afle adevărul despre părintele lui şi circumstanţele misterioase ale decesului său, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Tinerii au realizat acest scurtmetraj de la zero, ocupându-se de fiecare aspect, de la calcularea bugetului, până la compunerea muzicii şi adăugarea efectelor digitale în postproducţie. Toţi realizatorii au lucrat pro bono la acest film. Ei vor fi prezenţi la proiecţie şi vor răspunde întrebărilor spectatorilor la final.

Spectatorii care doresc să participe la eveniment o pot face înscriindu-se la adresa de e-mail Infodesk.PR@anchorgrup.ro, cu subiectul Premieră "Tibi'. Accesul în sală se va face pe baza înscrierilor.

Filmul regizat de Dan Iliuţă, în vârstă de 17 ani, elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, a fost înscris în secţiunea Short Film Corner, organizată în cadrul Marché du Film, piaţa de filme a Festivalului de la Cannes.

Din 2004, Short Film Corner funcţionează ca un loc de întâlnire al cineaştilor, iar scopul ei este să faciliteze contactele dintre regizori, producători, distribuitori şi promotorii de scurtmetraje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici