Site-ul tocmai.ro se desfiinţează din aprilie, anunţurile se mută pe olx.ro

Anunţurile de pe tocmai.ro se mută pe olx.ro, ca urmare a achiziţionării operaţiunilor Sibmedia Interactiv de către grupul sud-african Naspers, migrarea anunţurilor urmând să aibă loc pe 30 martie, tocmai.ro urmând să-şi înceteze activitatea la jumătatea lunii aprilie.

14217 afișări
Imaginea articolului Site-ul tocmai.ro se desfiinţează din aprilie, anunţurile se mută pe olx.ro

"Ca urmare a achiziţionării operaţiunilor Sibmedia Interactiv (proprietarul tocmai.ro, societate controlată în proporţie de 95% de Schibsted Classified Media din Norvegia, n.r.) de către Naspers (proprietarul olx.ro, n.r.), olx.ro va derula, începând cu data de 13 martie a anului curent, procesul de migrare a anunţurilor de pe tocmai.ro pe olx.ro. Prima etapă este reprezentată de o campanie de comunicare cu utilizatorii ambelor platforme pentru a veni în întâmpinarea posibilelor neclarităţi. Totodată, în această perioadă, utilizatorii tocmai.ro îşi pot da acordul pentru migrarea anunţurilor pe olx.ro", se arată într-un comunicat al olx.ro.

Începând cu data de 19 martie, utilizatorii tocmai.ro nu vor mai putea posta anunţuri pe acest site, ci doar pe olx.ro, însă anunţurile postate anterior vor fi în continuare vizibile cumpărătorilor. Migrarea efectivă a anunţurilor de pe platforma tocmai.ro pe olx.ro se va realiza în data de 30 martie.

Procesul se va finaliza la jumătatea lunii aprilie când site-ul tocmai.ro îşi va înceta activitatea, iar vizitatorii vor fi redirecţionaţi automat către olx.ro.

Scopul acestei migrări este de a creşte o singură platformă unitară, rapidă şi uşor de folosit pentru vânzători şi cumpărători. Astfel, olx.ro va deveni site-ul de anunţuri cu cei mai mulţi cumpărători din România şi milioane de anunţuri de vânzare.

"Înglobarea tocmai.ro în olx.ro se va face într-un proces treptat, de la transferul anunţurilor şi utilizatorilor, în baza acceptului acestora, până la redirecţionarea site-ului tocmai.ro către olx.ro", a declarat în comuicat, Cristina Gheorghiţoiu, business manager OLX.ro.

Schibsted Media Group a anunţat în urmă cu o lună că vinde către Naspers (Africa de Sud) firma care deţine site-ul de anunţuri www.tocmai.ro.

Grupul norvegian a intrat în structura acţionariatului Sibmedia Interactive în iunie 2011, când a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorări de capital, Schibsted Classified Media şi-a majorat participaţia la 95%.

La începutul anului 2011, Salcia Invest a cumpărat integral Sibmedia Interact de la Ştefan Radu Tocca, cetăţean român.

În 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei.

În România, Naspers controlează Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administrează site-ul de anunţuri www.olx.ro (fost www.mercador.ro până în iunie 2014). De asemenea, grupul sud-african deţine reatilerul online emag.ro.

Mercador.ro a fost lansat în România în 2010.

Allegro Online Services Romania a avut în 2013 pierderi de 20,498 milioane lei la afaceri de 5,36 milioane de lei.

Prezentă în 107 ţări şi 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost înfiinţată în 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda şi Alec Oxenford.

Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici