Societatea de cablu CCC Blue Telecom SA, controlată de Cătălin Chelu, amendată cu 10.000 lei de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 10.000 de lei societatea de cablu CCC Blue Telecom SA, controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, pentru că retransmite în grilele sale posturi TV fără a avea avizul CNA.

1427 afișări
Imaginea articolului Societatea de cablu CCC Blue Telecom SA, controlată de Cătălin Chelu, amendată cu 10.000 lei de CNA

Societatea de cablu CCC Blue Telecom SA, controlată de Cătălin Chelu, amendată cu 10.000 lei de CNA (Imagine: Mediafax Foto)

În mod concret, societatea de cablu CCC Blue Telecom SA a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că difuzează în grilele sale peste 30 de posturi TV fără avizul CNA, în mai multe localităţi din judeţele Galaţi, Vaslui, Argeş, Constanţa, Dolj şi Gorj.

Sancţiunea s-a aplicat în baza articolului 74 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "(1) Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu".

Omul de afaceri Cătălin Chelu, care controlează societatea CCC Blue Telecom SA, a fost reţinut, sâmbăta trecută, de procurorii DNA în cazul privind o posibilă mită ce urma să-i fie oferită secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu.

Pe de altă parte, în şedinţa de joi a CNA, societatea Interaction Blue SRL a fost amendată cu 15.000 de lei pentru că retransmite peste 30 de posturi TV în localităţi din judeţele Galaţi, Tulcea şi Buzău, care nu fuseseră aprobate în avizul de retransmisie al CNA.

Şi cablistul TV Sat 2002 SRL a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru că retransmite în localitatea Râmnicu Sărat din judeţul Buzău 15 posturi TV fără avizul CNA.

Tot cu 10.000 de lei a fost amendat operatorul de cablu Toro Media SRL, care retransmite 20 de programe fără aviz în localitatea Sântandrei din judeţul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici