Sorin Freciu: Noul preşedinte al CA Realitatea Media va fi ales pe 29 iunie

Sorin Freciu, care şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Realitatea Media, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că pe 29 iunie va avea loc o Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) în cadrul căreia va fi ales un nou preşedinte al CA.

405 afișări
Imaginea articolului Sorin Freciu: Noul preşedinte al CA Realitatea Media va fi ales pe 29 iunie

Sorin Freciu: Noul preşedinte al CA Realitatea Media va fi ales pe 29 iunie

Freciu a precizat pentru MEDIAFAX că el nu va mai avea nicio implicare şi nicio funcţie în cadrul societăţii Realitatea Media, unde este şi preşedinte executiv. "Probabil, Consiliul de Administraţie va numi un nou preşedinte executiv. Nu mi-am dat demisia şi din această funcţie, dar, după părerea mea, e implicită", a spus Freciu, precizând că şi-a exprimat dorinţa de a nu mai avea nicio implicare în trustul Realitatea Media.

Astfel, la AGA din 29 iunie va fi ales un nou membru al CA şi, de asemenea, un preşedinte al consiliului, prin votul secret al administratorilor.

Sorin Freciu este preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media din luna mai a anului trecut. În prezent, CA îi mai are ca membri pe Dragoş Nedelcu şi Alexandru Iacobescu.

Freciu administrează televiziunea The Money Channel, alături de Dragoş Nedelcu, prin compania Media Advertising & Sales, deţinută în proporţie de 95% de cel dintâi.

Întrebat de MEDIAFAX care sunt motivele pentru care renunţă la funcţiile din cadrul Realitatea Media, Freciu a spus că nu le poate explica în acest moment.

Televiziunea The Money Channel a ieşit din contractul de management cu compania Asesoft, care administrează Realitatea Media, de la 1 iunie, în urma unui acord amiabil, fiind preluată în administrare de compania Media Advertising & Sales, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX la începutul lunii mai.

Freciu a declarat atunci pentru MEDIAFAX că decizia de a renunţa la Asesoft a fost luată împreună cu noul proprietar al Realitatea, Elan Schwartzenberg.

The Money Channel este prima şi singura televiziune cu profil de business din România, fiind parte a Realitatea Media. Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu manageriază şi revista economică Money Express, aflată în parteneriat cu prestigioasa publicaţie The Economist.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cumpărat, pe 29 aprilie, 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici