Sorin Ovidiu Vîntu: Realitatea are managerul pe care şi l-a dorit, Ghiţă este un escroc

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, vineri, că nu-l interesează situaţia trustului Realitatea Media spunând că echipa are "managerul pe care şi l-a dorit" şi că Sebastian Ghiţă este "un escroc".

761 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vîntu: Realitatea are managerul pe care şi l-a dorit, Ghiţă este un escroc

Sorin Ovidiu Vîntu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Cei de la Realitatea au managerul pe care şi l-au dorit. Pe mine nu mă interesează. Domnul Ghiţă este un escroc", a spus Vîntu.

El a venit la Tribunalul Bucureşti unde instanţa a reluat dezbaterile în care omul de afaceri este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Dezbaterile au loc în şedinţă nepublică, conform unei decizii anterioare a instanţei de judecată.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, în 8 septembrie, deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media, soluţia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Elan Schwartzenberg, acţionarul majoritar al Realitatea Media, vorbise cu două zile în urmă, într-o conferinţă de presă, despre cererea de insolvenţă depusă de companie. Schwartzenberg a spus că este vorba despre o procedură de reorganizare judiciară cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord.

Elan Schwartzenberg a mai spus că nu a luat în calcul falimentul Realitatea Media, care este "un simbol pentru popor", şi că îşi doreşte să nu îi dezamăgească pe cei care lucrează acolo. El a explicat că îşi doreşte ca Realitatea Media, un trust pe care îl respectă foarte mult, să meargă înainte şi colaborează cu managementul pentru a găsi rezolvări la actualele probleme ale companiei.

Totodată, el a precizat că vrea ca procesul de reorganizare juridică să se încheie în maximum trei ani.

Pe de altă parte, vorbind despre Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a declarat că are o relaţie personală "extraordinară" cu acesta şi el a făcut tot ce a ştiut el mai bine, dar nu a putut mai mult, dat fiind că Realitatea Media are atât datorii din trecut, cât şi datorii lunare.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici