Soţii Barak şi Michelle Obama îşi vor scrie memoriile pentru 60 de milioane de dolari

Soţii Barak şi Michelle Obama îşi vor scrie memoriile pentru 60 de milioane de dolari. Suma pentru care soţii Obama au semnat contractele nu a fost făcută publică, dar Financial Times estimează că ar fi vorba de câte 30 de milioane pentru fiecare volum.

1416 afișări
Imaginea articolului Soţii Barak şi Michelle Obama îşi vor scrie memoriile pentru 60 de milioane de dolari

Soţii Barak şi Michelle Obama îşi vor scrie memoriile pentru 60 de milioane de dolari (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Cărţile urmează să apară la grupul editorial Penguin Random House, iar contractele fostului preşedinte american şi ale fostei Prime doamne sunt unele dintre cele mai mari din istorie.

James Patterson, un autor american de romane poliţiste a semnat, în 2009, un contract evaluat de mass media la 150 de milioane de dolari, dar pentru banii aceştia se angaja să predea editurii 17 volume.

Barack Obama a mai publicat două cărţi, tot la Penguin Random House: "Dreams from My Father" (1995) şi "The Audacity of Hope" (2006), fiecare vânzându-se în peste 3 milioane de exemplare, doar în Statele Unite.

În 2010, Barack Obama a publicat şi o carte pentru copii, "Of Thee I Sing, A Letter to My Daughters", în care aduce un omagiu unor figuri ilustre ale istoriei americane.

La rândul său, Michelle Obama a publicat şi ea o carte despre grădinărit şi alimentaţie, "American Grown", în 2012.

Dacă estimarea valorii contractelor semnate de soţii Obama este corectă, atunci aceştia îi vor depăşi pe George W. Bush şi Bill Clinton, care au încasat, pentru volumele autobiografice, 10, respectiv 15 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici