Ştirile Associated Press, din nou prezente în cadrul Google News

Ştirile agenţiei de presă americane Associated Press (AP) sunt din nou prezente în cadrul serviciului Google News, lucru care ar putea indica faptul că AP şi Google se apropie de semnarea unui nou acord, după ce au purtat negocieri în acest sens, informează Mashable.com.

43 afișări
Imaginea articolului Ştirile Associated Press, din nou prezente în cadrul Google News

Ştirile Associated Press, din nou prezente în cadrul Google News

Cele două companii au, de mai multă vreme, discuţii în ceea ce priveşte semnarea unui nou acord, care ar permite Google să găzduiască pe site-urile sale conţinuturi ale AP.

Ştirile AP sunt absente de pe site-urile Google din 24 decembrie, după ce agenţia americană a impus condiţii limitative privind publicarea conţinuturilor sale pe internet.

Miercuri, blogul Digits al Wall Street Journal, a publicat un material în care precizează că ştirile AP apar din nou pe site-urile Google.

"Avem un acord de licenţă cu Associated Press care ne-a permis să publicăm conţinuturile AP pe site-urile Google, cum ar fi Google News. Acordul face încă obiectul discuţiilor, de aceea nu vom mai face alte comentarii", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Google, miercuri. Pe de altă parte, reprezentanţii AP nu au dorit să facă adăugiri declaraţiilor făcute de Google.

Google este văzut ca "un inamic" de multe companii de presă, care acuză compania că încasează bani pe conţinuturi care nu îi aparţin. Pe de altă parte, Eric Schmidt, CEO al Google, a subliniat de mai multe ori că doreşte să colaboreze cu instituţiile de presă pentru a le ajuta să ajungă la un public mai numeros şi să câştige mai mulţi bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici