SUA: Pasagerii avioanelor vor putea folosi electronicele la decolare şi aterizare, fără apeluri şi Internet

Administraţia Federală în domeniul Aviaţiei (FAA) din SUA ridică majoritatea restricţiilor privind utilizarea electronicelor de către pasageri în timpul decolării şi aterizării avioanelor, însă interdicţia pe apeluri telefonice, mesaje sms şi navigarea pe internet, inclusiv email, rămâne în vigoare.

319 afișări
Imaginea articolului SUA: Pasagerii avioanelor vor putea folosi electronicele la decolare şi aterizare, fără apeluri şi Internet

SUA: Pasagerii avioanelor vor putea folosi electronicele la decolare şi aterizare, fără apeluri şi Internet (Imagine: Shutterstock)

Astfel, pasagerii vor putea asculta muzică, citi şi se vor putea juca pe electronicele personale în timpul decolării şi aterizării, activităţi care nu necesită accesarea reţelelor mobile.

Navigarea pe internet este disponibilă însă în timpul zborului, prin reţelele WiFi instalate pe aeronave, activate de obicei la altitudini de peste 3.000 de metri.

Noile reguli vor intra în vigoare înainte de finalul acestui an, după ce companiile de transport aerian vor stabili dacă avioanele din dotare pot tolera interferenţele, potrivit New York Times.

Agenţia guvernamentală, care abordează de obicei în mod conservator chestiuni de siguranţă în timpul zborului, a trecut neaşteptat de rapid la schimbarea reglementărilor privind electronicele personale, după ce o comisie specială şi-a dat avizul cu aproximativ o lună în urmă.

Decizia a fost salutată de piloţi, personalul de bord şi de congresmeni, şi va fi cu siguranţă pe placul pasagerilor, notează NYT.

Directorul FAA, Michael Huerta, a declarat că se aşteaptă ca majoritatea operatorilor să permită utilizarea electronicelor în timpul decolării şi aterizării atât timp cât utilizatorii activează "modul avion" şi opresc conexiunea la reţelele mobile.

La scurt timp după anunţul autorităţilor, companiile Delta Air Lines şi JetBlue au anunţat că au depus la FAA documentaţia tehnică şi regulamentul de utilizare a electronicelor de către pasageri.

Regula care interzice utilizarea electronicelor personale în timpul zborurilor a devenit o sursă de frustrare pentru pasageri în ultimii ani, fiind considerată ca depăşită într-o eră puternic tehnologizată.

Huerta a precizat că în unele cazuri, în timpul aterizărilor în condiţii de vizibilitate redusă, instrumentele aeronavelor ar putea deveni vulnerabile la interferenţele cauzate de dispozitivele electronice, astfel că pasagerii vor fi rugaţi să le închidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici