Supradoza de dragoste – cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor

Gala "Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor" va avea loc miercuri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), în cadrul programului Ziua Adolescenţilor.

912 afișări
Imaginea articolului Supradoza de dragoste –  cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor

Supradoza de dragoste – cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor

Evenimentul premiază 22 de adolescenţi din România şi Republica Molodva cărora le-au fost selectate poemele de un juriu format din Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru, în urma Concursului Naţional "Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor". Cu acest prilej, va fi lansată antologia "Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor", Editura Muzeului Literaturii Române, carte ce va cuprinde şi câteva fotografii selectate în urma Concursului Naţional "InstantAdolescenţa" – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil.

Poeme cuprinse în antologia "Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor" vor fi recitate pe scenă de George Mihăiţă şi Ioana Crăciunescu, în cadrul unui spectacol de poezie şi blues moderat de Dan Mircea Cipariu şi Mike Godoroja (cu trupa Blue Spirit).

"Spre deosebire de antologiile adolescenţilor de acum 30-40 de ani, când juriile încercau să descopere la tinerii talentaţi metafore, tropi şi invenţii poetice standardizate, conform unei reţete infailibile, cartea aceasta are un caracter aparte. Ea dă seamă despre felul în care gândesc şi scriu adolescenţii, iar partea cea mai interesantă din toate textele trimise şi selectate e chiar viaţa lor. Am reacţionat şi la inovaţii, şi la sinceritate. Am văzut, i-am văzut dincolo de cuvinte. Dar ce-i important e ce spun aceşti adolescenţi, e pariul lor cu literatura. Nu sunt aşa cum îi descriu prejudecăţile. Cel mai cinstit ar fi să spun că sunt oameni ca toţi oamenii, pentru care existenţa, identitatea şi sentimentele vin pe primul loc. Aşa am fost şi noi în urmă cu mulţi ani. Versurile lor (de multe ori, cu slăbiciuni tehnice şi naivităţi) au parfumul autenticităţii, al plăcerii de a scrie şi a iubi. În definitiv, ar trebui să ne intre în cap ce a spus, cum altfel?, tot un poet, Nichita ¬Stănescu: Creşte mereu altă iarbă. Ei bine, creşte, nu glumă!" – Florin Iaru, în prefaţa antologiei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici