Tănase: Am 10-11 nume în analiză pentru şefia Ştirilor TVR. Trebuie socotit farmaceutic în acest caz

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, pentru MEDIAFAX, că are 10-11 nume în analiză pentru preluarea conducerii interimare a Ştirilor, între care se numără şi Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu, precizând, însă, că trebuie să socotească "farmaceutic" în acest caz.

128 afișări
Imaginea articolului Tănase: Am 10-11 nume în analiză pentru şefia Ştirilor TVR. Trebuie socotit farmaceutic în acest caz

Tănase: Am 10-11 nume în analiză pentru şefia Ştirilor TVR. Trebuie socotit farmaceutic în acest caz (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Stelian Tănase a precizat că nu a numit încă un director interimar al Ştirilor TVR, după ce Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune (SRTv), iar contestaţia făcută de acesta a fost respinsă.

Stelian Tănase a spus că lui Claudiu Lucaci "nu i s-a desfăcut contractul de muncă". "A fost înştiinţat de rezultatul evaluării şi de rezultatul contestaţiei. Atât. Dânsul este în concediu medical şi ţinem cont de faptul că este în concediu medical. El a avut un concediu de trei zile, nu ştiu exact când expiră, astăzi probabil", a spus, luni, Tănase.

Totodată, Stelian Tănase a spus că nu există o persoană favorită pentru preluarea şefiei Ştirilor TVR. "Nu e nimeni favorit şi va fi o decizie greu de luat. Farmaceutic, aşa va trebui socotit cine ar trebui să fie acolo", a susţinut Tănase.

Întrebat care sunt criteriile pe care le are în vedere în luarea acestei decizii, Stelian Tănase a spus că persoana care va prelua conducerea interimară a Ştirilor trebuie să fie din cadrul acestui departament şi să aibă vechime în TVR.

"Primul argument este vechimea la Ştiri. Să fie dinăuntrul departamentului. Deci nu vom aduce din afara televiziunii. Cel puţin ca interimar. Să fie dintre ei, dintre cei care lucrează deja acolo. Să fie o natură mai puţin, cum să zic eu, să se poată înţelege cu oamenii. Acolo au fost tot timpul conflicte, certuri. Au fost pe la uşa mea tot timpul cu memorii, cu frustrări. Şi aş vrea să fie pace acolo, să poată să lucreze mai în echipă. Cam la asta mă voi gândi. Deja mă gândesc, pentru că trebuie ca într-un timp previzibil să numesc pe cineva interimar. Postul se va ocupa prin concurs. Toate posturile din televiziune, vacante sau ocupate de interimari, se scot la concurs în perioada următoare", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă le are în vedere pentru şefia Ştirilor TVR pe Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu, Stelian Tănase a răspuns: "E o listă lungă, cam 10-11 nume am în analiză. Am cerut deja dosarele lor, să văd CV-urile, cariera. Sunt multe nume. Trebuie să spun că pe lista respectivă sunt şi cele două doamne, dar mai sunt şi vreo şase domni, mai sunt încă trei doamne. E o listă lungă. Suntem abia la începutul stabilirii cuiva".

Întrebat când îşi propune să stabilească persoana care va conduce Ştirile TVR, Stelian Tănase a evitat să dea un răspuns clar.

"Trebuie să spun că, de asemenea, m-am consultat cu juriştii în ce măsură putem să numim un interimar, în situaţia în care fostul ocupant este în concediu medical şi aştept o părere a juriştilor. Nu am niciun contact deocamdată (de la Lucaci, n.r.). Trebuia probabil să discut şi cu dânsul, dar a dispărut deocamdată. Mi se pare normal să avem o discuţie", a mai spus Tănase.

Mai multe surse din Televiziunea Română au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, sunt mai multe nume vehiculate pentru preluarea şefiei interimare a Ştirilor TVR, între care se numără şi jurnalistele Raluca Stroe Brumariu (Brumaru) şi Anca Lăzărescu.

Anca Lăzărescu a mai condus interimar Direcţia Emisiuni Informative şi Sport (DEIS) a TVR, în 2012, înlocuind-o pe Rodica Culcer. Până atunci, Anca Lăzărescu a fost director al Departamentului Emisiuni informative (DEI) din cadrul DEIS.

Totodată, Raluca Stroe Brumariu a fost producător general al DEI în perioada în care Rodica Culcer era şefa Ştirilor TVR.

Un alt nume vehiculat pentru preluarea conducerii interimare a Ştirilor TVR este cel al jurnalistului Mihai Rădulescu. Însă, potrivit unor surse din SRTv, acesta ar avea mai puţine şanse să preia această funcţie, din cauză că se află în prezent în proces cu Televiziunea Română, alături de Cornel Mihalache. Mihalache şi Rădulescu au obţinut cele mai multe voturi la alegerile interne organizate în ianuarie în Televiziunea Română, dar nu au fost validaţi ca membri ai Consiliului de Administraţie.

O altă variantă ar putea fi însă şi cea în care conducerea interimară a Ştirilor TVR ar putea fi preluată de unul dintre adjuncţii lui Claudiu Lucaci, respectiv Ioana Popescu (producător executiv al Direcţiei Ştiri) şi Dorin Muntean (coordonator cu atribuţii de producător executiv al Direcţiei Ştiri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici