Teatrul de Comedie a lansat cea de-a şaptea ediţie a concursului "Comedia ţine la tineri"

Teatrul de Comedie din Bucureşti a lansat cea de-a şaptea ediţie a concursului "Comedia ţine la tineri", la care regizorii cu vârste care nu depăşesc 35 de ani se pot înscrie până pe data de 30 aprilie, urmând ca juriul să nominalizeze proiectele eligibile pentru competiţie.

286 afișări
Imaginea articolului Teatrul de Comedie a lansat cea de-a şaptea ediţie a concursului "Comedia ţine la tineri"

Teatrul de Comedie a lansat cea de-a şaptea ediţie a concursului "Comedia ţine la tineri" (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

"Dorim promovarea şi susţinerea tinerilor regizori de teatru, iar tinerei generaţii i se acordă astfel şansa să prezinte pe scena unui teatru profesionist proiecte independente", au transmis reprezentanţii instituţiei teatrale.

Ediţiile anterioare ale concursului au lansat regizori de succes, între care se numără Vlad Cristache, Alexandru Mîzgăreanu, Eugen Gyemant şi Vladimir Anton.

Propunerile participanţilor la concurs trebuie să cuprindă un text de comedie sau satiră românească ori universală, care poate fi şi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză. O condiţie pentru acceptarea textului este ca acesta să nu conţină limbaj licenţios.

De asemenea, proiectele propuse trebuie să cuprindă: conceptul regizoral, schiţe pentru decor şi costume, distribuţia, CV-ul regizorului şi o înregistrare video cu un spectacol sau examen realizat anterior.

Cele mai bune proiecte premiate la concurs vor intra în producţie şi vor rămâne în repertoriul Teatrului de Comedie, la Sala Nouă, în următoarea stagiune.

Concursul "Comedia ţine la tineri" a fost iniţiat în anul 2005 de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, având ca partener Clubul UNESCO Adolescenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici