Televiziunea BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România

BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România, luni seară, după ce, anul trecut, compania BBC Worldwide Channels a anunţat că această televiziune se va închide, din 2016, în Europa Centrală şi de Est.

Televiziunea BBC Entertainment şi-a încetat emisia în România (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

BBC Worldwide Channels, compania prin care British Broadcasting Corporation (BBC) îşi desfăşoară operaţiunile comerciale la nivel internaţional, a anunţat anul trecut că BBC Entertainment se va închide în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, începând cu 1 ianuarie 2016.

Totuşi, în România, BBC Entertainment a continuat să funcţioneze şi după 1 ianuarie, încetându-şi emisia abia luni seară.

Contactaţi de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii BBC au declarat că emisia nu a fost oprită pe 1 ianuarie, aşa cum fusese anunţat iniţial, ci pe 4 ianuarie, din cauza unor aspecte tehnice.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, în grila RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu din România, în funcţie de numărul de abonaţi, BBC Entertainment nu a fost înlocuită cu nicio altă televiziune. În schimb, în grilele RCS&RDS continuă să fie prezente BBC Earth şi BBC World News.

Televiziunea BBC Entertainment, care difuzează comedii şi drame britanice produse de BBC şi de cele mai importante companii de producţie independente din Marea Britanie, s-a lansat în România pe frecvenţa sa paneuropeană în 2009.

Pe 1 decembrie 2012, BBC Entertainment şi-a dezvoltat prezenţa la nivel naţional odată cu intrarea pe reţelele de cablu ale RCS&RDS. Atât BBC Entertainment, cât şi o altă televiziune deţinută de corporaţia britanică - BBC Knowledge (care, pe 14 aprilie 2015, s-a transformat în BBC Earth) - au intrat în grilele RCS&RDS după ce operatorul de cablu a scos din toate reţelele sale din România şi Ungaria toate canalele din portofoliul Discovery.

După închiderea BBC Entertainment, corporaţia britanică de media va continua să fie prezentă în România atât prin intermediul BBC Earth (care a înlocuit BBC Knowledge) şi BBC World News, dar şi prin intermediul programelor sale care sunt achiziţionate şi difuzate de alte televiziuni care emit pe piaţa audiovizualului românesc.

Închiderea BBC Entertainment este în concordanţă cu actuala strategie globală a BBC Worldwide, care a fost dezvăluită în 2013. Aceasta este concentrată pe trei zone de interes: premium drama, factual şi factual entertainment. Acest lucru a dus la lansarea unor branduri globale noi - BBC First, BBC Earth şi BBC Brit -, care să se alăture BBC World News.

Compania a mulţumit, anul trecut, telespectatorilor BBC Entertaiment, precizând că atenţia BBC se îndreaptă în prezent pe dezvoltarea BBC First, BBC Earth şi BBC Brit.

De asemenea, corporaţia britanică a precizat că Europa Centrală şi de Est rămâne o prioritate pentru BBC Worldwide.

"Continuăm să investim în prezenţa noastră în această regiune şi am lansat recent brandul factual premium BBC Earth în România, Ungaria şi Slovenia. BBC Worldwide are parteneriate puternice cu emiţătorii locali free to air, reţelele Pay TV şi platformele digitale din regiune. Multe din programele BBC vor putea fi urmărite în continuare în Europa Centrală şi de Est prin aceşti furnizori de date", au mai spus, anul trecut, reprezentanţii BBC Worldwide.

Pe de altă parte, emisia BBC Entertainment va continua în Emiratele Arabe Unite, Turcia, Israel şi Europa de Vest.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 11 comentarii
Taguri:
BBC ENTERTAINMENT ,
TELEVIZIUNE ,
ÎNCHIDERE
COMENTARII
  • mircea olaru 29 ian 2016

    eu m-m abonat la RDS motivat fiind de valoarea acestui BBC Entertaimentș acum RDS a acceptat cerintele de stragegie a BBC si deci am intrat in malaxorul manipularilor media globala; regret sa constat ca ''tehnologia omoara omenia....''; ....aveau in grila si o emisiune concurs care ma satisfacea deoarece…

  • asadar... 10 ian 2016

    ...europa centrala si de est nu fac parte din target-ul postului, spre deosebire de emirate, turcia si europa de vest; sunt dezamagita de politica asta elitista si discriminatorie - cand speram ca mai e o sansa si pentru noi sa fim respectati si tratati de la egal la egal, shit like this happens

  • liviu 6 ian 2016

    Credeam ca a disparut Taraf-ul...

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor