Televiziunea lui Honorius Prigoană se desfiinţează

CNA a retras, marţi, licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România Ta, deţinută de Honorius Prigoană, fapt care echivalează cu desfiinţarea postului la mai puţin de un an de la lansarea lui, pe 1 decembrie 2010.

1026 afișări
Imaginea articolului Televiziunea lui Honorius Prigoană se desfiinţează

Honorius Prigoană (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pe 12 octombrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat o licenţă audiovizuală prin satelit, pentru televiziunea de ştiri România Ta, societăţii Univers Media SRL, al cărei asociat unic este Honorius Prigoană. Atunci, Honorius Prigoană a fost susţinut de tatăl lui, deputatul PDL Silviu Prigoană, care s-a prezentat drept consultant al televiziunii. Totodată, în aprilie 2010, Silviu Prigoană a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea a peste o sută de mărci de posturi TV, printre care Bucureşti TV, Cluj-Napoca TV, Timişoara TV, la momentul respectiv declarând pentru MEDIAFAX că este posibil să le pună în funcţiune el sau alţii.

Proiectul televiziunii a fost prezentat în şedinţa CNA din 12 octombrie 2010, în mod grandios, Honorius Prigoană spunând că postul România Ta va avea peste 200 de staţii locale în ţară, care vor fi operate în sistem de franciză. Potrivit afirmaţiilor lui Honorius Prigoană, televiziunea România Ta urma să facă parte din trustul de presă România Ta, care trebuia să cuprindă şi o reţea de posturi de radio, un lanţ de ziare locale şi portaluri pe web. Investiţia pentru întregul grup de media era estimată atunci de Honorius Prigoană la aproximativ 5 milioane de euro.

Pe 1 decembrie 2010, televiziunea România Ta s-a lansat pe platforma de satelit AKTA şi pe reţele mici de cablu din ţară, după cum a declarat la momentul respectiv pentru MEDIAFAX Honorius Prigoană. România Ta nu avea însă atunci în funcţiune nicio staţie locală din cele 200 despre care vorbise Honorius Prigoană la primirea licenţei de la CNA.

După numai patru luni, pe 15 aprilie, societatea Univers Media SRL a solicitat şi primit aprobarea CNA de întrerupere a emisiei pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza unor "probleme tehnice". Termenul de întrerupere a emisiei acordat de CNA a expirat însă pe 13 iulie, Univers Media SRL solicitând Consiliului retragerea licenţei audiovizuale pentru televiziunea România Ta, precizând că nu vor mai relua emisia postului, după cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.

Astfel, în şedinţa de marţi, CNA a votat în unanimitate retragerea licenţei audiovizuale a televiziunii de ştiri România Ta.

Contactat, marţi, de MEDIAFAX şi întrebat de ce a cerut retragerea licenţei pentru România Ta, Honorius Prigoană a declarat: "Între timp, am considerat că proiectul nu mai este oportun".

Spunând că nu doreşte să intre în detalii, Honorius Prigoană a precizat, totuşi, că "s-au schimbat condiţiile de piaţă", faţă de momentul când a primit licenţa pentru România Ta. "Sunt cinci televiziuni de ştiri, nu cred că mai e loc de încă o televiziune de ştiri", a mai spus Prigoană.

Întrebat dacă vreunul dintre proiectele de media prezentate în şedinţa CNA din 12 octombrie 2010, când a primit licenţa pentru România Ta - reţeaua de posturi de radio, un lanţ de ziare locale şi portaluri web - va mai fi pus în funcţiune, Honorius Prigoană a răspuns negativ.

Totuşi, familia Prigoană continuă să desfăşoare activităţi în media, prin intermediul televiziunilor Etno TV şi Taraf TV pe care le controlează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici