Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit

Arheologii au descoperit un colier uimitor, vechi de 1.300 de ani, realizat din aur şi alte pietre semipreţioase, într-un loc de săpături din centrul Angliei. Locul era destinat construirii unui imobil.

4983 afișări
Imaginea articolului Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit

Museum of London Archaeology, Facebook

Colierul şi alte obiecte preţioase ce fac parte din tezaurul de la Harpole, numit după parohia locală din comitatul Northamptonshire unde au fost dezgropate în aprilie, au relevat şi un rol puternic jucat de unele femei din Anglia anglo-saxonă.

Bijuteria a fost înmormântată cu o femeie de înalt statut, care a murit între anii 630 d.Hr. şi 670 d.Hr., potrivit cercetătorilor de la Muzeul de Arheologie din Londra care au dezgropat comoara.

Tezaul includea, de asemenea, o cruce de argint relativ mare, două oale decorate şi un vas de cupru puţin adânc

Arheologii au sugerat că femeia era puternică, poate un lider creştin timpuriu, o prinţesă sau o stareţă.

În perioada în care a trăit femeia, sud-estul teritoriului  al Marii Britanii de azi era dominat  de câteva regate anglo-saxone - Sussex, Essex, Mercia, Deira şi Bernicia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici