Thomson Reuters va face sute de disponibilizări în 2011

Thomson Reuters, furnizorul internaţional de informaţii, va opera sute de disponibilizări în 2011, după ce a înregistrat o scădere cu 7% a profitului, în 2010, informează Brand Republic, care citează surse apropiate companiei.

39 afișări
Imaginea articolului Thomson Reuters va face sute de disponibilizări în 2011

Thomson Reuters va face sute de disponibilizări în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse apropiate companiei, sute, dacă nu chiar mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Divizia vizată - Markets - are 27.800 de angajaţi şi se ocupă de marketing, vânzări şi consilierea clienţilor. Aceleaşi surse au mai precizat că managementul Thomson Reuters a fost informat despre disponibilizări joi şi încă nu s-a făcut niciun anunţ public.

Disponibilizările nu îi afectează pe cei 2.500 de jurnaliştii ai companiei.

Divizia Markets a fost lansată după fuziunea Reuters cu Thomson din 2008. La acel moment, peste 600 de posturi au fost desfiinţate imediat după fuziunea care a dus la crearea celui mai mare furnizor de informaţii financiare din lume.

Pe de altă parte, informaţiile privind concedierile au fost infirmate de un purtător de cuvânt al companiei, deşi surse din Thomson Reuters spun că disponibilizările vor fi anunţate în primul trimestru al acestui an.

Thomson Reuters a înregistrat, în 2010, venituri de 13,1 miliarde de dolari, în creştere cu 1% comparativ cu anul 2009. Totuşi, profitul operaţional al diviziei Markets a scăzut cu 8%, ajungând la 1,33 milioane de dolari.

Tom Glocer, CEO al Thomson Reuters, a declarat că 2010 a fost un an al investiţiilor şi că deja se pot observa îmbunătăţiri ale condiţiilor de pe piaţă.

"Odată cu încheierea acestei perioade de investiţii masive şi cu îmbunătăţirea condiţiilor de pe pieţele pe care operăm, ne-am decis să accelerăm rata de creştere şi să livrăm un ROI (returns on investments) puternic", a declarat Glocer.

Disponibilizările la divizia Markets vin după ce, în noiembrie 2010, Thomson Reuters a făcut un număr nespecificat de disponibilizări.

Thomson Corp. a achiziţionat Reuters în aprilie 2008, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 17 miliarde de dolari.

Thomson Reuters este principala sursă de informaţii pentru companii şi profesionişti din întreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe şi contabilitate, ştiinţă, sănătate şi pieţe media. Compania are sediul la New York şi filiale la Londra şi Eagan (Minnesota). Thomson Reuters are peste 50.000 de angajaţi în 93 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici