TNB: Gestul lui Claudiu Bleonţ contravine statutului actorului din această instituţie

Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) apreciază că gestul lui Claudiu Bleonţ de a-şi da chiloţii jos la o conferinţă de presă, la Arad, contravine statutului actorului din această instituţie, al cărei comunicat se încheie cu un citat din Shakespeare prin care se sugerează diagnosticul de "nebunie".

177 afișări
Imaginea articolului TNB: Gestul lui Claudiu Bleonţ contravine statutului actorului din această instituţie

TNB: Gestul lui Claudiu Bleonţ contravine statutului actorului din această instituţie (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

"Teatrul Naţional «I. L. Caragiale» se delimitează de gestul reprobabil al actorului Claudiu Bleonţ din cadrul conferinţei de presă de la Arad, unde se afla în turneul de promovare a spectacolului «Căutându-l pe Shakespeare» prin Richard al III-lea, realizat la Turnu Severin de regizorul Toma Enache. Atitudinea sa contravine Statutului actorului în Teatrul Naţional «I. L. Caragiale» şi aduce grave prejudicii imaginii TNB şi profesiunii de actor", se arată în document.

În finalul comunicatului, reprezentanţii TNB încearcă să găsească o explicaţie a gestului acestui artist apelând la un citat din "Hamlet": "Teatrul Naţional consideră că singura explicaţie plauzibilă a gestului lui Claudiu Bleonţ, actor al extremelor, ar putea fi - în termeni de specialitate teatrală - diagnosticul oferit de către Shakespeare, prin gura lui Polonius: «E chiar nebun şi spun că e nebun,/ Căci nebunia, ce-ar putea să fie,/ La drept vorbind, decât a fi nebun? Să trecem mai departe...» («Hamlet», actul II, scena 2).

Pe 24 februarie, Claudiu Bleonţ a susţinut o conferinţă de presă la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, pentru a promova spectacolul "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", iar în timpul discuţiilor cu jurnaliştii şi-a dat jos pantalonii şi chiloţii şi şi-a arătat penisul.

Vezi ce spune actorul despre gestul său.

Vezi ce spune psihiatrul despre gestul lui Bleonţ.

Vezi reacţia directorului Teatrului din Arad.

Bleonţ a făcut gestul în timp ce povestea despre starea de spirit pe care o are la vârsta actuală, afirmând că nu îi este jenă că "e aşa de mică" şi că "suntem o ţară de farseuri".

"V-am şocat sau am fost sincer?", i-a întrebat Bleonţ pe jurnaliştii care au fost de faţă.

Pe 25 februarie, Claudiu Bleonţ a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat jos chiloţii în faţa jurnaliştilor pentru a explica, într-un fel, "în ce constă asumarea lui Richard al III-lea".

"A fost un gest total şi liber, cu care fac şi teatru", a spus el, adăugând "poker all in" (expresie care desemnează parierea întregii sume disponibile a unui jucător la o singură rundă, n.r.). "Lumea este şocată de gestul meu şi uită că eu sunt în turneu prin ţară cu «Richard al III-lea»", a declarat Bleonţ.

Spectacolul "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III lea" va fi jucat la Arad pe 8 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici