"Trei scurtmetraje cu Cai Putere în regia lui Daniel Sandu", din 2 aprilie, în cinematografe

Proiectul "Trei scurtmetraje cu Cai Putere în regia lui Daniel Sandu", ce cuprinde peliculele "Numărătoarea manuală", "Vocea a doua" şi "Cai putere", va intra, de pe 2 aprilie, în trei cinematografe din Capitală, informează ICON Production.

281 afișări
Imaginea articolului "Trei scurtmetraje cu Cai Putere în regia lui Daniel Sandu", din 2 aprilie, în cinematografe

"Trei scurtmetraje cu Cai Putere în regia lui Daniel Sandu", din 2 aprilie, în cinematografe

Filmele vor rula în prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvira Popescu (2 şi 4 aprilie, de la ora 18.30), Cinema Muzeul Ţăranului (7 - 9 aprilie, de la ora 18.00), Cinemateca Union (3 şi 9 aprilie, de la ora 19.30). Premiera va avea loc pe 2 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, în prezenţa echipelor celor trei scurtmetraje, dar şi a publicului, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Numărătoarea manuală" spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care încearcă să îl angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează, iar prietenia lor se transformă în conflict. Scurtmetrajul a fost prezentat în numeroase festivaluri prestigioase, precum cele de la Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven, şi a câştigat premiul juriului la Festivalul de la Leiden. Din distribuţie fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu şi Iulian Dârlău.

Scurtmetrajul "Vocea a doua" o are în centrul poveştii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezeşte prinsă în propriile prejudecăţi atunci când o mamă de etnie romă vine să-şi ia copiii acasă de Crăciun. Filmul, care a câştigat în 2013 premiul special la Festivalul Anonimul, îi are în distribuţie pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu şi Emanuel Barok.

Acţiunea din "Cai putere" are loc în fiecare toamnă, când Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile. Adrian Titieni, Costel Caşcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu şi Do Tan Phong sunt cei care pot fi văzuţi pe marele ecran în "Cai putere". Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Cottbus şi premiul pentru cel mai bun film în competiţia naţională la Timishort, iar în martie a obţinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza România, în Bucureşti. În aprilie va participa în competiţia oficială la festivalul IndieLisboa în Lisabona, Portugalia.

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA - Facultatea de Cinematografie, secţia regie film, clasa regizor Andrei Blaier. În prezent, acesta lucrează la debutul său în lungmetraj "Un pas în urma serafimilor", produs de Ada Solomon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici