TVR: Cazul de "cenzură" nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila TVR 3

Cazul de "cenzură" invocat de Brînduşa Armanca nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal, spune TVR, într-o precizare transmisă MEDIAFAX, afirmând totodată că emisiunea realizată de Armanca face parte din grila TVR Timişoara, nu a TVR 3.

128 afișări
Imaginea articolului TVR: Cazul de "cenzură" nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila TVR 3

TVR: Cazul de "cenzură" nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila TVR 3 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Emisiunea «Totul la vedere» realizată de doamna Brînduşa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timişoara, care este o televiziune în sine. Această producţie nu a figurat niciodată în grila curentă a TVR 3, nici măcar punctual, ca «Ediţie specială»", se spune în precizarea transmisă MEDIAFAX de reprezentanţii Televiziunii Române, afirmând totodată că acesta reprezintă "punctul de vedere al canalului TVR 3".

Potrivit precizării TVR, interviul cu preşedintele Traian Băsescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timişoara, fiind înregistrat duminică, 11 mai, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii "Totul la vedere", realizator şi moderator fiind Brînduşa Armanca.

"Interviul a avut o durată de 50 de minute şi a fost difuzat integral, ca ediţie specială a emisiunii «Totul la vedere», pe frecvenţa regională a studioului TVR Timişoara în data de 13 mai, de la ora 22.00, precum şi pe site-ul www.tvrplus.ro. Aşadar, cazul de «cenzură» invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal", se mai spune în precizarea TVR.

Brînduşa Armanca a anunţat pe contul său de Facebook că i-a fost cenzurat un interviu pe care i l-a luat preşedintelui Traian Băsescu, care ar fi trebuit difuzat la TVR 3. Acest fapt a fost semnalat şi de ActiveWatch, care a solicitat conducerii Televiziunii Române să spună care este motivul nedifuzării interviului.

De cealaltă parte, Răzvan Bucuroiu, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că interviul luat de Brînduşa Armanca lui Traian Băsescu a fost difuzat integral, marţi, de la 22.00, pe TVR Timişoara, precizând că interviul nu era programat să fie difuzat la TVR 3 şi că nu şi-ar permite să îl cenzureze pe preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici