Un fost director de la Hollywood a primit 6 ani de închisoare pentru fraudarea fondului BlackRock

Fostul director al unui distribuitor de filme de la Hollywood, ale cărui filme au avut ca protagonişti actori precum Halle Berry şi Matthew McConaughey, a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a pledat vinovat de fraudarea unui fond de investiţii al BlackRock, scrie Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Un fost director de la Hollywood a primit 6 ani de închisoare pentru fraudarea fondului BlackRock

William Sadleir, care a condus Aviron Pictures LLC, a fost condamnat de judecătorul districtual american Paul Engelmayer din Manhattan şi a primit, de asemenea, ordinul de a plăti 31,6 milioane de dolari.

Sadleir, în vârstă de 68 de ani, din Beverly Hills, a pledat vinovat în ianuarie la două capete de acuzare, pentru fraudă electronică în legătură cu scheme ale BlackRock Multi-Sector Income Trust Fund, care a investit 75 de milioane de dolari în Aviron.

Procurorii au declarat că Sadleir a deturnat peste 25 de milioane de dolari, inclusiv pentru a cumpăra o vilă de 14 milioane de dolari în Beverly Hills, pretinzând că a investit în credite media preplătite, şi s-a dat drept directorul de publicitate "Amanda Stevens" pentru a trimite e-mailuri către BlackRock.

Reprezentanţii fondului au declarat că Sadleir a falsificat semnătura unui manager BlackRock pentru vânzarea de active în valoare de peste 3 milioane de dolari de active care garantau împrumuturi BlackRock.

Sadleir a pledat vinovat în luna martie pentru că a primit 1,7 milioane de dolari în cadrul unor împrumuturi din cadrul Programului federal de protecţie a salariilor (Paycheck Protection Program) pentru a ajuta Aviron să plătească angajaţii în timpul pandemiei COVID-19, deşi compania fusese deja închisă.

Sentinţa în acest caz este programată pentru 28 septembrie la tribunalul federal din Los Angeles. Procurorii de acolo au declarat că vor recomanda ca pedeapsa să fie aplicată concomitent cu cea din Manhattan.

Printre filmele realizate de Aviron se numărau "Kidnap" al lui Hale Berry şi "Serenity" al lui McConaughey şi Anne Hathaway.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici