Un român a realizat un program care scrie cea mai lungă poezie din lume, de pe Twitter

Un student bucureştean, Andrei Gheorghe, a realizat un program care combină postări de pe Twitter ce rimează, rezultatul, descris ca fiind "cea mai lungă poezie din lume", putând fi accesat pe www.longestpoemintheworld.com.

709 afișări
Imaginea articolului Un român a realizat un program care scrie cea mai lungă poezie din lume, de pe Twitter

Cea mai lungă poezie din lume, de pe Twitter, realizată de un român

Andrei Gheorghe a declarat, pentru MEDIAFAX, că programul combină automat postări de pe Twitter, poezia devenind mai lungă cu 4.200 de versuri pe zi.

Acesta a spus că, deocamdată nu s-a gândit să omologheze textul rezultat. "Nu am pornit de la ideea că aş putea să omologhez acest record. A fost mai degrabă un experiment tehnic", a spus el, care a povestit că experimentul a început în iunie, după ce tânărul şi-a petrecut un weekend realizând partea de programare.

"Ideea mi s-a parut interesantă, am vrut să văd ce ar putea ieşi din ea, şi era suficient de simplă ca să nu o pun în practică", a mai spus acesta.

"Programul foloseşte API-ul (Application Programming Interface - n.r.) Twitter pentru a extrage, o dată pe minut, o listă cu ultimele tweeturi în limba engleză din timeline-ul public. Ele sunt apoi grupate în aşa fel încât să rimeze, după regulile limbii engleze. Versurile rezultate sunt uneori interesante, alteori amuzante, de multe ori banale, ele reflectând practic genul de lucruri pe care le spun oamenii în general pe Twitter", a adăugat acesta.

Poemul are, în prezent, aproximativ 360.000 de versuri.

"De când a fost lansat, proiectul meu a generat destul de multe reacţii pe bloguri din întreaga lume, mulţi considerând această formă de poezie artă colectivă. Nu pot să mă pronunţ în această privinţă, dar dacă oamenilor le place conceptul şi găsesc interesante versurile, cu atât mai bine", a mai declarat tânărul.

Andrei Gheorghe are 22 de ani, este student în ultimul an la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti şi lucrează ca programator web.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici